DSP Suceava: În cabinetele școlare din județ au fost folosite 474 de teste rapide antigen pentru depistarea infecției cu SARS-CoV-2. În 41 de cazuri rezultatul a fost pozitiv


Intră acum și în grupul de

Purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Suceava, consilier Gabriela Băncilă, a declarat, luni, pentru NewsBucovina, că în perioada 8 februarie-29 martie 2021, în cabinetele medicale școlare ale unităților de învățământ din județul Suceava,  au fost utilizate 474 de teste rapide antigen pentru COVID-19 pentru testarea elevilor și personalului din învățământul sucevean.

Băncilă a spus că din totalul testelor efectuate, în 41 de cazuri rezultatul a fost pozitiv, iar în 433 de cazuri rezultatul a fost negativ.

De precizat este că Ministerul Sănătății a repartizat Direcției de Sănătate Publică Suceava 30 000 de teste rapide antigen pentru SARS-CoV-2, iar o parte dintre teste au fost distribuite unităților de învățământ care au cabinete medicale școlare.

Ministerul Sănătății a anunțat pe 26 februarie a.c.  că până la acea dată au fost distribuite către direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București peste 1,15 milioane de teste rapide antigen SARS-CoV-2, iar peste 66% dintre acestea au fost distribuite în cabinetele medicale școlare din cadrul unităților de învățământ.

Potrivit MS,  testarea antigen SARS-CoV-2 se realizează în conformitate cu Ordinul 3235/93 din 4 februarie 2021 al ministrului Educației și al ministrului Sănătății pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 și vizează prevenirea și limitarea răspândirii infecției cu SARS-CoV-2.

Reamintim că Guvernul României a decis introducerea testării rapide în unitățile de învățământ la reluarea cursurilor, începând cu data de 8 februarie 2021, pentru prevenirea și limitarea răspândirii infecției cu SARS-CoV-2.

(LB)


Intră acum și în grupul de