CJ Suceava a aprobat repartizarea pe primării a 27,1 milioane de lei din fondul aflat la dispoziție. Flutur: Suma este foarte mică, de 21 de ori mai puțin decât au cerut primăriile


Intră acum și în grupul de

Consiliul Județean Suceava a aprobat, în ședința de marți, desfășurată online, repartizarea unei sume de 27, 134 de milioane de lei către primăriile din județ reprezentând fondul aflat la dispoziția Consiliului Județean Suceava.

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a spus că prin legea bugetului de stat toate județele au primit aceeași sumă de bani, ceea ce dezavantajează județele mai mari.

El a spus că potrivit solicitărilor centralizate de la primării, suma de repartizat este de 21 de ori mai mică decât cea cerută de localități.

Flutur a remarcat că toate localitățile primesc sume de bani, iar municipiile au sume acordate proporțional cu populația.

Mai mulți consilieri județeni au arătat că sunt localități care au nevoie de o finanțare mai mare pentru că au proiecte pentru care este necesară cofinanțarea, dar au recunoscut că este greu să diminuezi sumele acordate altor localități întrucât suma totală de repartizat este mică.

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că va face intervenții la Guvern pentru supliementarea de sume către anumite localități și că trebuie să se deblocheze proiectele de dezvoltare.

El a mai spus că Guvernul are în vedere că înființeze un fond din banii europeni pentru rezolvarea unor probleme, unor credite-puncte.

„Vom răspunde solicitărilor. Repartizarea este pentru o sumă foarte mică pentru 114 localități. E o suma care poate nemulțumi pe oricine”, a spus Flutur.

Prin hotărâre, municipiile primesc din cei 27,1 milioane de lei, o sumă de circa 6 milioane de lei, orașele-5,3 milioane de lei, iar comunele 15,75 de milioane de lei.


Intră acum și în grupul de