Flutur anunță că județului Suceava i s-a repartizat un elicopter SMURD care va avea bază la Câmpulung Moldovenesc


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, marți, în ședința Consiliului Județean că a fost înștiințat că județului Suceava i s-a repartizat un elicopter SMURD.

„Astăzi am primit hârtia privind dotarea județului Suceava cu un elicopter. Ministerul de Interne ne-a informat că s-a repartizat unul din cele trei elicoptere la Suceava.Probabil, în ședința următoare vom pune pe ordinea de zi. Baza va fi la Câmpulung Moldovenesc unde Primăria ne va da un teren unde noi, Consiliul Județean, vom face o investiție, respectiv hangarul și tot ceea ce înseamnă locul unde acest elicopter va fi parcat”, a spus Flutur.

El a subliniat că acest elicopter este important pentru în special pentru zona montană și că se va stabili și modul în care Salvamont Suceava va fi conectat cu acest elicopter.

Flutur a mai spus că CJ Suceava continuă și lucrările la heliportul de pe Spitalul Județean Suceava.

Președinele CJ Suceava a menționat că proiectul de buget pentru 2021 care ar urma să fie aprobat la mijlocul lunii aprilie va finanța măsuri pentru siguranța oamenilor.

Reamintim că în data de 4 martie Inspectoratul General de Aviatie al M.A.I. a recepționat trei elicoptere, din cele șase comandate, destinate gestionării situațiilor de urgență, achiziționate în baza proiectului VIZIUNE 2020

La evenimentul organizat la sediul Inspectoratului General de Aviație al M.A.I. Raed Arafat, secretarul de stat, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, a anunțat că trei noi baze pentru intervenție montană vor fi create ca urmare a achiziționării a celor șase elicoptere ușoare prin proiectul „Viziune 2020”.

„Rolul lor va fi, în principal, de creare a trei baze noi pentru intervenţie montană”, a spus Arafat care a mențioat că o bază va fi în zona Caransebeş, una în zona Braşov- Sibiu şi una în zona Suceava.


Intră acum și în grupul de