Intră acum și în grupul de
Managerul SJU Suceava, dr. Alexandru Calancea, a anunțat, marți, în ședința Consiliului Județean Suceava că anul 2021 este anul siguranței pacientului pentru SJU Suceava unde se vor realiza investițiile necesare pentru evitarea incendiilor.
El a spus că acum unitatea spitalicească funcționează cu un cadru tehnic PSI pentru prevenirea și stingerea incendiilor.
„Fiind o instituție cu 1200 de paturi dispuse în trei locații diferite, cu aproximativ 1600 de angajați, este obligatoriu să funcționeze un serviciu privat pentru situații de urgență tip B1, serviciu care poate fi externalizat sau constituit din angajații unității”, a spus Calancea.
El a arătat că au fost analizate aceste posibilități cu cei de la ISU Suceava și au fost demarate procedurile pentru înființarea acestui serviciu și că documentația a fost depusă spre avizare ISU Suceava și este în curs de identificare resursa umană pentru a fi calificată.
„S-au analizat toate spațiile în ceea ce privește senzorii de fum. Aceștia lipsesc în anumite secții cum ar fi urologia, psihiatria, blocul alimentar, birourile TESA și radiologie și trebuiesc făcute completări în secțiile Infecțioase, Dermatologie, Oncologie și Neurologie”, a arătat managerul SJU Suceava.
Dr. Calancea a mai spus că după instalarea și completarea cu senzori de fum în toate spațiile SJU Suceava este necesar ca toți acești senzori să fie conectați la un singur server unde să fie urmăriți continuu de persoane autorizate ce fac parte din serviciul tip B1.
Procedura de verificare și revizuire a tuturor detectoarelor și senzorilor de fum este în curs de realizare fiind contactat serviciul de mentenanță a acestora, a declarat Calancea.
„În ceea ce privește hidranții interiori, există probleme la robineții acestora, care nu pot fi deschiși prezentând un grad ridicat de uzură.Pentru remediere, lucrarea necesară a fost inclusă pe lista de investiții a anului 2021 fiind în curs de aprobare, reabilitarea întregului sistem de alimentare cu apă, apă caldă menajeră și a hidranților interiori”, a spus managerul SJU Suceava care a adăugat că reabilitarea hidranților exteriori a fost efectuată în anul 2019, fiind complet funcționali.
În ceea ce privește detecția nivelului de oxigen peste limita admisă, unitatea sanitară a achiziționat un număr de 75 de aparate mobile de detecție care au fost repartizate sectoarelor unde se folosește oxigenoterapie, a precizat managerul SJU Suceava.
În ceea ce privește autorizația ISU toate spațiile renovate dețin această autorizație, cu excepția ambulatoriului Infecțioase, Laboratorului de medicină nucleară și blocului operator nou, unde au fost depuse documentațiile în vederea obținerii autorizațiilor.
„Anul 2021 îl dedicăm siguranței pacientului și angajaților acestei instituții”, a mai spus Alexandru Calancea.
Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că CJ Suceava va fi alături de SJU Suceava și va sprijini unitatea spitalicească cu fondurile necesare.
El a rugat reprezentanții în CA al SJU Suceava să informeze trimestrial despre probelemele spitalului.
Totodată, Flutur a spus că trebuie să se facă investiții și în Secția de psihiatrie de la Burdujeni.
Prezentarea făcută de Calancea l-a determinat pe liderul grupului PSD din CJ Suceava, Gheorghe Iacob, să arate că el a atras atenția că a cerut ca unitatea să aibă un pompier de serviciu pe schimb care să asigure controlul riguros pentru că spitalul este obligat să aibă un serviciu propriu pentru situații de urgență sau să aibă contract cu o firmă privată specializată.
El a arătat că se impune de urgență să-și constituie un serviciu privat pentru situații de urgență și că i s-a spus din partea reprezentanților CJ Suceava care au în atribuții unitatea spitalicească suceveană că unitatea nu are nevoie de așa ceva și că acum se bucură că managerul a spus că a demarat procedura.
Intră acum și în grupul de