Ion Lungu anunță că varianta de trafic greu a rutei alternative Suceava-Botoșani va fi funcțională până la sfârșitul acestui an


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că porțiunea din ruta alternativă Suceava-Botoșani pentru trafic foarte greu de pe strada Apeductului va fi dată în funcțiune până la sfârșitul anului

„Prioritatea de grad zero la investițiile realizate în acest an este darea în funcțiune a Rutei Alternative Suceava -Botoșani pentru trafic foarte greu pe strada Apeductului”, a declarat primarul.

El a spus că a verificat stadiul lucrărilor la ruta propriu-zisă unde se lucrează la trotuare și la podul de peste Pârâul Cetății, precum și la consolidarea malurilor cu gabioane din piatră.

Ion Lungu a menționat că pentru realizarea variantei rutei pe Apeductului, este necesară devierea magistralei principale de termoficare a rețelei de transport 2×Dn 700.

El a precizat că s-a aprobat la Ministerul Dezvoltării finanțarea prin Programul Termoficare 2006-2021 a execuției acestei lucrări care se ridică la 2.151.460,44 lei din care ministerul asigură 1.828.741,66 lei iar municipalitatea 322.719,12 lei.

„Ne propunem să dăm în circulație până la sfârșitul anului această porțiune din Ruta Alternativă Suceava-Botoșani”, a conchis Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de