Ion Lungu, după ce a primit un memoriu al locuitorilor din Obcini unde se demolează garaje: Oamenii vor un cartier civilizat. Locuitorii cer despăgubiri, parcare supraterană, spații verzi și locuri de joacă.


Intră acum și în grupul de

 Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că a primit un memoriu din partea locuitorilor cartierului Obcini unde vor fi demolate mai multe garaje pentru construirea unei grădinițe, a unei parcări supraetajate și de parcări de reședință în care aceștia își expun punctul de vedere.

Prin memoriu, locatarii din zonă cer despăgubiri pentru garajele demolate, efectuarea unui studiu de impact în ceea ce privește aglomerația, crearea unei căi suplimentare de acces de la 1 Decembrie spre strada Duzilor, construirea unei parcări supraetajate, mai multe locuri de parcare în zona Castanilor, dar și amenajare de spații verzi și locuri de joacă.

„Vor un cartier civilizat. Sunt total de acord”, a spus primarul.

El a arătat că s-a bucurat să vadă că în acest memoriu locuitorii sunt de acord cu măsura adoptată pentru că, de regulă, oamenii sunt împotrivă, în special cei care sunt afectați, dar că apreciat foarte mult acest memoriu al oamenilor care locuiesc în zonă.

Ion Lungu a spus că demolarea garajelor este o necesitate pentru comunitatea din Suceava și că aceste demolări de garaje vor fi făcute în tot orașul unde este nevoie pentru proiectele municipalității.

Lungu a spus că în următoarea ședință urmează să se aprobe lista cu persoanele din cartierul Obcini care vor fi expropriate și care vor primi despăgubiri menționând că pentru persoanele care au garaje pe strada Ștefan Tomșa nu se vor acorda despăgubiri ci li se va pune la dispoziție, gratuit, un loc de parcare în parcarea supraterană.

Primarul a declarat că se vor face într-o primă etapă trei parcări supraterane, una în Obcini, una pe strada Ștefan Tomșa și una la piața centrală.

„Avem sume prinse în buget pentru studii de fezabilitate și vrem să le finanțăm pe fonduri europene, în mod special prin PNRR”, a spus Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de