IPS Calinic spune că are încredere în preoții consilieri și protopopi din „garda veche” după ce a fost avertizat că aceștia îi vor crea probleme și îi vor întinde curse


Intră acum și în grupul de

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților a răspuns, joi, unei scrisori primită din partea unui grup de credincioși care i-a atras atenția asupra consilierilor din „garda veche”, dar IPS Calinic a răspuns că nu are motive să se îndoiască de ei.

În sesizarea trimisă IPS Calinic, aceștia au arătat, în primul rând,  că nu s-ar fi respectat anumite condiții cu privire la ocuparea unor parohii și că nu există transparență, chestiuni care aparțin exclusiv sectorului administrativ-bisericesc.

Totodată, aceștia îl avertizează pe IPS Calinic că până nu va schimba pe unii preoți din garda veche și pe unii protopopi în va fi foarte greu, aproape imposibil, să păstorească verticalil și transparent, echitabil și corect, deoarece aceștia îl vor duce permanent în eroare și îi vor impune să acționeze doar după dorința lor și vor întinde curse, fiind în stare să vă pună mereu în situații dificile și critice, „deoarece sunt obișnuiți cu simonia 100%  și  specializați în a face numai și numai rău”.

IPS Calinic răspunde că o apoftegmă spune că „bănuiala este minciuna minţii” și explică în continuare că din august 2020 și până în prezent, toate numirile s-au făcut cât se poate de transparent, iar examenele de intrare în oraş au fost prezidate de Preasfinţitul Damaschin Dorneanul, nu de părinţii consilieri sau profesori.

„Cât despre părinţii consilieri şi protopopi „din garda veche”, despre care faceţi vorbire, până în prezent chiar nu am ce să le reproşez. Şi aceasta pentru că, până în prezent, nu m-au pus în situații dificile și/sau critice, n-au primit foloase necuvenite și nici nu au nedreptăţit pe nimeni în ascultarea lor după cum afirmaţi. Iar dacă dumneavoastră aveţi anumite nemulţumiri, Vă rog să le semnalaţi şi după ce vor fi verificate, dacă se vor dovedi a fi adevărate, vom lua măsurile ce se impun”, a conchis IPS Calinic.


Intră acum și în grupul de