ISU Suceava transmite recomandări de Paște: Lumânările sau candelele aprinse să fie așezate într-un suport incombustibil și să nu fie amplasate în apropierea hainelor sau a altor textile. În nicio situație, nu lăsați lumânările sau candelele aprinse nesupravegheate și nu adormiţi cu lumânările aprinse


Intră acum și în grupul de

În perioada sărbătorilor prilejuite de Paștele Catolic, ISU Suceava va monitoriza permanent evoluția dinamicii din teren, iar, la nevoie, vor fi dispuse măsurile imediate pentru optimizarea misiunilor de răspuns în sprijinul comunităților, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, lt. Alin Găleată.

Potrivit acestuia, zilnic, echipajele de pompieri care încadrează 75 de mijloace tehnice sunt pregătite să intervină pentru acordarea asistenței medicale de urgență, stingerea incendiilor și salvarea persoanelor din medii ostile vieții.

Răspunsul la urgenţele medicale va fi asigurat prin intermediul celor 25 de echipaje SMURD, dintre care 10 echipaje care încadrează ambulanțe B2, un echipaj pentru unitatea TIM (terapie intensivă mobilă), un alt echipaj pentru ATPVM (autospeciala pentru transport personal şi victime multiple), precum și 13 echipaje care încadrează autospecialele cu accesorii pentru descarcerare.

„În Noaptea de Înviere, în căminul credincioșilor catolici va arde Lumina de Paște. Cu acest prilej, recomandăm cetățenilor să respecte câteva reguli simple pentru a nu deveni victime ale incendiilor. Este important ca lumânările sau candelele aprinse să fie așezate într-un suport incombustibil (exemplu: într-o farfurie cu puțină apă) și să nu fie amplasate în apropierea hainelor sau a altor textile. În nicio situație, nu lăsați lumânările sau candelele aprinse nesupravegheate și nu adormiţi cu lumânările aprinse! Ne dorim să vă bucurați de această Sărbătoare importantă, fără evenimente care să vă pună viața în pericol!”, a transmis lt. Găleată.


Intră acum și în grupul de