Polițiștii suceveni au aplicat peste 450 de sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor sanitare impuse. La bisericile catolice din județ nu au fost semnalate probleme


Intră acum și în grupul de

În perioada 29.03 – 03.04.2021 polițiștii suceveni au derulat, pe raza județului, atât în mediul urban cât și rural, acţiuni de verificare a măsurilor sanitare vizând combaterea răspândirii noului virus SARS-CoV-2: au fost verificate 558 de societăți comerciale şi 106 mijloace de transport în comun, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 457 de sancțiuni contravenționale la Legea nr. 55/2020  în valoare de 88.350 lei, anunță IPJ Suceava.

De asemenea, au fost verificate cu privire la respectarea interdicțiilor impuse 5398 de persoane.

Cu ocazia controalelor în trafic, efectuate împreună cu inspectori din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul Transportului Rutier, poliţiştii au verificat legalitatea efectuării transportului de marfă și persoane, inclusiv  modul în care măsurile de protecție stabilite prin Legea nr. 55/2020 sunt respectate în timpul efectuării transportului de persoane, prin curse regulate/speciale.   

Conducătorii tuturor autoturismelor verificate în trafic au fost instruiți de polițiști în privinţa respectării prevederilor Legii 55/2020, pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-Co

Poliția Suceava arată că au fost efectuate verificări, de asemenea și în zona hypermarket-urilor și în zonele aglomerate.

O atenție deosebită a fost acordată zonei Vatra Dornei cu incidență sporită în ceea ce privește rata infectării. Totodată, au fost controlate toate restaurantele și sălile de evenimente pentru a se asigura respectarea legii cu privire la interdicția de organizare a evenimentelor private.

De asemenea, au fost instruiți cu privire respectarea regulilor de prevenire a răspândirii virusului toți administratorii de unități economice, restaurante, pensiuni și unități turistice.

„Polițiștii mulțumesc cetățenilor care au respectat legislația în contextul celebrării Paștelui Catolic, la cele peste 20 de unități de cult de rit catolic de pe raza județului unde s-au organizat slujbe religioase nefiind înregistrate probleme”, menționează IPJ Suceava.

Potrivit HG 293/10.03.2021 s-au impus noi măsuri restrictive în ceea ce privește deplasarea persoanelor, zilnic echipajele de poliție, poliţie locală și jandarmerie aflate în serviciu pe raza județului verificând modul de respectare a interdicției de circulație a persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în intervalul orar 22:00—05:00, fiind permisă doar cu motive întemeiate și declarație pe propria răspundere.

Polițiștii, împreună cu celelalte structuri ale M.A.I. și instituții cu atribuții de control, vor acționa în continuare, atât în uniformă cât și în civil, pentru verificarea respectării prevederilor Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19. 


Intră acum și în grupul de