Heliportul de pe Spitalul Județean Suceava va fi funcțional în vară și va fi folosit de elicopterul SMURD repartizat județului


Intră acum și în grupul de

Managerul Spitalului Județean de Urgență Suceava, dr. Alexandru Calancea, a declarat, marți, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, că unitatea spitalicească își continuă programul de investiții.

„Spitalul Județean de Urgență Suceava nu încremenește în această patologie Covid”, a spus Calancea.

El a arătat că spitalul continuă să bunul mers al dezvoltării.

Calancea a spus că se lucrează la heliportul ce se amenajează pe clădirea spitalului.

„Sperăm ca în vară să avem funcțional acest heliport”, a adăugat managerul SJU Suceava.

Spitalul Județean Suceava anunța revenirea la normalitate!!

Spitalul Judetean Suceava anunța revenirea la normalitate!!

Publicată de NewsBucovina.ro pe Luni, 5 aprilie 2021

El a spus că acum județul Suceava are alocat și un elicopter.

„Avem și un elicopter repartizat zonei noastre și va fi un beneficiu pentru pacienții care trebuie să ajungă la SJU Suceava sau, de aici, în altă zonă”, a spus Alexandru Calancea.

DSU a repartizat județului Suceava un elicopter SMURD, iar în urma analizelor efectuate de specialiști s-a stabilit ca baza acestuia să fie amenajată la Câmpulung Moldovenesc.

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că terenul pentru amenajarea punctului aeromedical din Câmpulung Moldovenesc de circa 3.500 de metri pătrați se află lângă sediul APIA din Câmpulung Moldovenesc și la distanță mică de Spitalul Municipal din oraș.

Consiliul Județean Suceava urmează să finanțeze construirea hangarului și celelalte construcții anexe necesare pentru funcționarea punctului aeromedical din Câmpulung Moldovenesc.


Intră acum și în grupul de