Vicepreședintele CJ Suceava Cristinel Crețu: Săptămâna viitoare vom afla firma care va realiza studiul de fezabilitate pentru șoseaua de centură cu patru benzi de la Gura Humorului, iar în mai vom ști firmele ce vor lucra la modernizarea drumurilor Panaci-Bilbor și Văleni-limita cu județul Neamț


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Cristinel Crețu, a anunțat, vineri, că CJ Suceava a declanșat mai multe licitații pentru începerea unor investiții importante în modernizarea infrastructurii rutiere, precum și pentru refacerea clădirii Palatului Administrativ, afectată la începutul lunii martie de un incendiu.

Cristinel Crețu a arătat, în acest sens, că în data de 19 mai vor fi deschise ofertele pentru proiectul tehnic și execuția lucrărilor de modernizare pentru drumul Văleni – Stânișoara – Iesle – limita cu județul Neamț.

El a mai declarat că un alt drum important pentru care s-a organizat licitația pentru realizarea lucrărilor este DJ 174C Panaci – Bilbor și că ofertele la licitația pentru acest drum vor fi deschise în data de 11 mai și a precizat că acest proiect presupune modernizarea infrastructurii rutiere prin asfaltarea drumului DJ 174C, de la km 0+000 la km 3+660 precum și execuția de rigole, drenuri, podețe, ziduri de sprijin și de căptușire și lucrări de siguranța circulației.

Vicepreședintele CJ Suceava a ținut să amintească faptul că după finalizarea acestui drum, distanța dintre Vatra Dornei și București se va scurta cu aproximativ 110 kilometri.

Ambele proiecte pentru modernizarea celor două drumuri județene sunt finanțate prin a doua etapă a Programului Național de Dezvoltare Locală.

De asemenea, Cristinel Crețu a anunțat că săptămâna viitoare, în 14 aprilie, vor fi deschise ofertele la licitația pentru realizarea studiului de fezabilitate pentru șoseaua de centură a orașului Gura Humorului.

Traseul acestui drum de centură pe patru benzi, se desprinde din DN 17 – zona km. 216+700, la capătul de intrare în orașul Gura Humorului venind dinspre Câmpulung Moldovenesc, trece printr-un pasaj superior peste drumul național precum și calea ferată Suceava – Ilva Mică şi se finalizează prin amenajarea unei intersecții la nivel în sensul giratoriu existent în care DN 17 intersectează drumul național DN 2E Spătărești – Păltinoasa.

Astfel, șoseaua de centură, cu o lungime de 8,57 km, va fi de clasă tehnică II – drumuri expres cu patru benzi de circulație cu separator de sensuri.

Vicepreședintele CJ Suceava a mai declarat că CJ Suceava a scos la licitație și „Documentația de Avizare a Lucrărilor de Intervenție” pentru clădirea Palatului Administrativ din Suceava, puternic afectată de incendiul din luna martie.

„Acest DALI este un studiu de fezabilitate detaliat, iar licitația o organizează Consiliul Județean. Documentația va fi transmisă apoi către Compania Națională de Investiții care va începe procedurile pentru organizarea licitației pentru proiectare și execuția lucrărilor de refacere a Palatului Administrativ. Trebuie spus că în momentul de față a fost terminată scanarea 3D a clădirii și ne apropiem de finalizarea lucrărilor de acoperire provizorie. Și trebuie subliniat faptul că este vorba despre o acoperire provizorie a Palatului Administrativ pentru a proteja clădirea”, a menționat Cristinel Crețu.

Vicepreședintele CJ Suceava a explicat că abia după finalizarea Documentației de Avizare a Lucrărilor de Intervenție se vor ști și costurile exacte pentru refacerea Palatului Administrativ.


Intră acum și în grupul de