Primarul Ion Lungu anunță finalizarea lucrărilor de modernizare a sediului Primăriei Suceava: Cred că este una din cele mai frumoase clădiri din oraș


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, marți, că au fost finalizate lucrările la proiectul de modernizare a Primăriei Suceava „Creșterea eficienței energetice a clădirii Primăriei Municipiului Suceava”.

El a arătat că prin acest proiect s-au izolat pereții, s-a schimbat cortina din fața Primăriei, s-au realizat izolații la tavan subsol, s-a schimbat instalația termică, s-au  montat pompe de căldură tip sol-apă, s-a montat un răcitor (chiller) pentru  instalația de răcire/încălzire aer, au fost montate la ușile de intrare perdele de aer cald, s-a înlocuit instalația electrică și s-au montat lămpi tip LED.

De asemenea s-au montat pe terasă instalații panou fotovoltaic pentru preparare apei calde.

Potrivit primarului, valoarea lucrărilor s-a ridicat la suma de 9.134.152 lei,din care 7. 513.488,93 lei fonduri europene și 1.620.663 lei contribuția municipalității.

Ion Lungu a subliniat că lucrarea a fost terminată cu două săptămâni mai repede față de termenul prevăzut care era de 30.04.2021, cu toate că a fost întreruptă trei luni de zile anul trecut din cauza pandemiei.

„Felicit firmele sucevene care au lucrat la acest proiect, respectiv asocierea dintre SC Loial Impex SRL cu SC Casa Grup SRL pentru că au făcut o lucrare de calitate și în termen”, a declarat primarul.

El a menționat că la recepția formală de marți a oferit o șampanie muncitorilor care au lucrat în condiții grele la acest proiect în această perioadă de pandemie.

„Ca urmare a acestui proiect, pe langă schimbarea înfățișării primăriei -cred că azi este una din cele mai frumoase clădiri din oraș-, s-au redus substanțial costurile de funcționare energetice ale  clădirii. Vom reabilitata pe fonduri europene în exercițiul financiar 2021-2027 și alte  clădiri publice din subordinea Primăriei”, a mai declarat Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de