Comuna Șaru Dornei intră în „scenariul roșu” cu o rată de infectare de 3.33 la mie


Intră acum și în grupul de

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Suceava s-a întrunit, în data de 13 aprilie, într-o ședință în care a analizat evoluția epidemiei cu noul coronavirus în localitățile din județ și a luat noi decizii prin Hotărârea nr. 106 din data de 13.04.2021.

Concret, comuna Șaru Dornei va intrat în scenariul roșu începând cu data de 15 aprilie. Restricțiile se vor aplica timp de 14 zile cu posibilitatea prelungirii ulterioare. În prezent, rata de infectare din comună este de 3.33 la mie.

Restricțiile caracteristice scenariului roșu:

  1. Organizarea şi desfășurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte este interzisă.
  2. Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor este interzisă.
  3. Activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unităţi, în intervalul orar 06:00 – 22:00.
  4. Pentru operatorii economici prevăzuţi la art. 3 lit. b) şi c) se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.
  5. Prepararea, comercializarea şi consumul produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice sunt permise în spaţiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanțe de minimum 2 metri între mese și participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite.
  6. Nu este permisă activitatea în baruri, cluburi şi discoteci.
  7. Activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este interzisă.

Intră acum și în grupul de