528 de case pentru specialisti, in satele judetului


Intră acum și în grupul de

Peste 300 de cadre didactice şi câte aproximativ 110 poliţişti şi toţi atâţia medici vor locui în cele 528 de case ce urmează să fie ridicate în 66 de localităţi sucevene prin programul „Renaşterea satului românesc”. Anunţul a fost făcut marţi de prefectul de Suceava, Sorin Popescu, care a arătat că 133 de case sunt prevăzute cu două camere şi vor avea suprafaţa construită desfăşurată de 100 mp, iar cele 395 de locuinţe cu trei camere, de 120 mp.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a menţionat că utilităţile şi dotările tehnico – edilitare se vor realiza prin obiective de investiţii promovate de primării, în corelare cu programul de construcţie de case pentru specialişti sau prin includerea în programe specifice derulate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Sorin Popescu a precizat că Programul „Renaşterea satului românesc – 10 case pentru specialişti”, aprobat de Guvern urmează să fie derulat prin Agenţia Naţională de Locuinţe.

Executivul a aprobat, în 23 februarie, hotărârea privind Programul “Renaşterea satului românesc – zece case pentru specialişti” care prevede construirea a câte zece locuinţe de serviciu în fiecare comună din România, în mod excepţional numărul acestora putându-se ridica la maximum 15, acolo unde sunt înregistrate mai multe cereri în acest sens.

Scopul programului este de a atrage specialişti în mediul rural, el urmând să fie derulat prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe, în urma propunerilor primite de la autorităţile administraţiei publice locale, cu finanţare din surse ale bugetului de stat alocate cu această destinaţie prin bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului.


Intră acum și în grupul de