Trei jandarmi suceveni, medaliati in Kosovo (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Trei angajaţi ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava au fost medaliaţi marţi, în Kosovo. Potrivit purtătorului de cuvânt al IJJ Suceava, căpitan Bogdan Cornaci, cei 115 membri ai Detaşamentului de Misiuni Internaţionale al Jandarmeriei Române, care acţionează sub egida U.E. în provincia Kosovo, au primit marţi, 30 martie 2010, medalia EULEX, în cadrul unei ceremonii care a avut loc în baza Camp Charlie din oraşul Mitrovica.

Totodată, în semn de recunoaştere şi apreciere a activităţii desfăşurate în provincia Kosovo, zece jandarmi români -un ofiţer şi nouă subofiţeri au fost avansaţi în gradul profesional următor înainte de termen. Ceremonia s-a desfăşurat în prezenţa unei delegaţii condusă de inspectorul general al Jandarmeriei Române, general locotenent Olimpiodor Antonescu, precum şi a reprezentanţilor misiunilor EULEX şi KFOR.

„Aveţi toate motivele să fiţi mândri de ceea ce aţi realizat, de faptul că reprezentaţi un reper de prestanţă şi mândrie pentru Jandarmeria Română, pentru Ministerul Administraţiei şi Internelor şi pentru România, iar medalia care vă este înmânată de reprezentanţii Uniunii Europene este încă o certificare a vocaţiei europene a jandarmilor români”, se arată în mesajul transmis, cu acest prilej, de către ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, jandarmilor români aflaţi în misiune în Kosovo.

Profesionalismul acestora a fost subliniat şi de oficialii EULEX, care au participat la ceremonia de medaliere. „După cum ştiţi, această medalie UE este simbolul recunoştinţei comunităţii europene pentru că sunteţi aici, în această misiune complexă. De asemenea, exprimă faptul că UE consideră aceste misiuni ca fiind deosebite. Deşi nu se prea spune, prezenţa voastră aici afectează şi familiile voastre de acasă, prin urmare medalia voastră UE îi onorează şi pe ei”, a declarat colonelul Kuijs Cornelis, şeful Departamentului de Poliţie Specială EULEX din Kosovo.

„În cadrul detaşamentului sunt şi trei jandarmi suceveni. Un ofiţer din cadrul Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni şi doi subofiţeri din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava participă, începând cu luna decembrie 2009, la misiunea internaţională de menţinere a păcii în provincia Kosovo sub egida Uniunii Europene – EULEX”, precizează căpitanul Cornaci.

Cei trei jandarmi suceveni participanţi la misiune sunt cpt. Ignia Gabriel, ofiţer specialist în cadrul Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni, în vârstă de 35 de ani, absolvent al Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti, promoţia 1997- căsătorit şi are un copil; plt. adj. Doroftei Vasile, şeful Postului de Jandarmi Montan Gura Humorului, în vârstă de 36 de ani, absolvent al Şcolii Militare de Subofiţeri „Vasile Lascăr” Câmpina în anul 1994, participant la 4 misiuni de menţinere a păcii în Kosovo, în perioada februarie 2005-februarie 2006 şi martie 2007-mai 2008, unde s-a remarcat prin profesionalismul său şi a îndeplinit atribuţii de şef de grupă- căsătorit şi are 2 copii şi plt. Mihăilă Ovidiu, în vârstă de 27 de ani, subofiţer în cadrul Secţiei de Jandarmi Câmpulung Moldovenesc, absolvent al Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani în anul 2004- necăsătorit.

Ofiţerul îşi desfăşoară activitatea în statul major al detaşamentului, iar plt.adj. Doroftei Vasile se află la comanda unei grupe de luptători.


Intră acum și în grupul de