Șeful interimar de la Permise și Înmatriculări Suceava rămâne în arest preventiv, a decis Curtea de Apel Cluj


Intră acum și în grupul de

Șeful interimar de la Permise și Înmatriculări Suceava, inspectorul principal Viorel Andrei Donciu, acuzat de fapte de corupție, arestat preventiv de Tribunalul Cluj în 9 aprilie pentru 30 de zile rămâne în arest preventiv, a decis Curtea de Apel Cluj care a respins contestația formulată de acesta.

Minuta instanței: „Respinge ca nefondată contestaţia formulată de inculpatul D. V. A. împotriva încheierii penale nr. 374/C din data de 8 aprilie 2021 a judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Cluj. Obligă inculpatul la plata sumei de 350 lei cheltuieli judiciare în contestaţie în favoarea statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu din data de 15 aprilie 2021”.

Șeful interimar al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPIV) Suceava, inspectorul principal de poliție Andrei Viorel Donciu, a fost reținut, în urmă cu o săptămână de DNA Cluj fiind cercetat într-un dosar privind fapte de corupție în Maramureș unde a fost șef al aceluiași serviciu.

Donciu este acuzat de luare de mită în formă continuată (trei acte materiale), cumpărare de influență și acces ilegal la un sistem informatic.

Potrivit procurorilor anticorupție, în data de 4 februarie 2021, Donciu, în calitate șef al SPCRPCIV Maramureș, ar fi cumpărat influența unui consilier de la Consiliul Județean Maramureș, pe care acesta din urmă pretindea că o are pe lângă anumite persoane, astfel încât Donciu să fie desemnat în continuare în aceeași funcție.

Numirea în calitate de șef al SPCRPCIV Maramureș expira în data de 15 februarie 2021.

În schimbul menținerii sale în funcție, Donciu l-ar fi sprijinit pe consilier la înmatricularea unor vehicule deținute de acesta sau de alte persoane, la programarea anumitor candidați la examenul pentru obținerea permisului de conducere, precum și cu îndeplinirea oricăror alte atribuții de serviciu pe care ofițerul de poliție le are potrivit funcției, în interesul personal al consilierului sau în interesul altor persoane.

La data de 1 februarie 2021, la instigarea aceluiași consilier, Donciu ar fi accesat fără drept baza de date a MAI-Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date, în interesul personal al instigatorului, pentru a verifica un anumit autoturism ce figura în proprietatea unei societăți comerciale.

În contexte diferite, în zilele de 9 februarie, 10 februarie și 25 februarie 2021, în calitate de șef al SPCRPCIV Maramureș, Donciu ar fi primit diferite sume de bani cu titlu de mită pentru reprogramarea unei persoane la examenul pentru obținerea permisului de conducere auto ori pentru înmatricularea unor vehicule.


Intră acum și în grupul de