Amendă de 15.000 de lei Primăriei Ilișești și atenționare pentru Primăria Suceava pentru depozitări de deșeuri pe terenuri publice


Intră acum și în grupul de

Comisari ai Gărzii de Mediu Suceava au verificat, vineri, situații semnalate în presă privind depozitări de deșeuri pe terenuri publice din Suceava și Ilișești.

Astfel, pe un teren din spatele stației de carburanți Lukoil Suceava, comisari din cadrul G.N.M.-C.J. Suceava s-au deplasat în zona sesizată, constatându-se existența unor depozitări și abandonări neconforme de deșeuri în amestec – preponderent deșeuri din construcții (beton spart, părți de asfalt, deșeuri lemnoase arse, BCA, coli de azbest precum și deșeuri vegetale).

Terenul se află în intravilanul municipiului Suceava, făcând parte din domeniul privat al municipiului, iar cu ocazia controlului au fost stabilite măsuri și termene ferme de remediere a deficiențelor constatate.

Garda de Mediu Suceava s-a autosesizat și a efectuat verificări și pe teritoriul administrativ al comunei Ilișești unde a constatat depozitarea neconformă a unui volum semnificativ de deșeuri de orice fel pe o suprafață de cca. 3000 mp de pe islazul comunal din zona numită “Ratoș”.

 Reprezentanții Primăriei spun că în zonă se practică depozitarea necontrolată de deșeuri atât de populația comunei Ilișești, cât și a celor din localitățile limitrofe, zona făcând însă obiectul salubrizării periodice de Primărie, care a aplicat și sancțiuni contravenționale persoanelor surprinse abandonând deșeuri, zona fiind monitorizată video.

Garda de mediu a aplicat Primăriei Ilișești o amendă de 15.000 de lei și s-a impus salubrizarea amplasamentului.


Intră acum și în grupul de