Radu Ciornei (USR): Decizii ale grupului tehnico-științific din pandemie au schimbat configurația politică a Parlamentului și nimeni nu a plătit pentru asta


Intră acum și în grupul de

Deputatul USR de Suceava Radu Ciornei a declarat, vineri, la Subiectul Zilei că decizii ale grupului tehnico-științific din pandemie au schimbat eșichierul politic.

El a arătat că i s-a părut foarte ciudat că ministrul Sănătății Vlad Voiculescu a fost demis pentru că a emis un ordin care a fost cel mai bun ordin după părerea sa ce reglementa carantinarea în condițiile în care până acum nu au fost lucruri clare.

„Acel ordin cuprindea și numărul de teste și numărul de locuitori pe localitate și numărul de paturi de la ATI și numărul de paturi pentru pacienți Covid disponibile și rata de infectare. În sfârșit, după un an de zile, aveam și noi un orizont. Eu ca specialist, dar și ca cetățean, vreau să am o grilă, iar în funcție de aceste date se introduc interdicții”, a spus Ciornei.

El a mai declarat că grupul tehnico-științific a avut în ultimul an niște disonanțe foarte mari.

„Închiderea piețelor din spații închise și mutarea lor în spații deschise a schimbat eșichierul politic. Dacă nu se făcea aceasta, numele deputaților și senatorilor din Parlamentul României erau altele și componența era alta. Nimeni nu a plătit pentru asta. Această gafă politică nu a fost decontată de absolut nimeni, dar pe asta s-a suit AUR care a luat un procent nemaiîntâlnit și s-a bazat doar pe enervarea românilor”, a spus Radu Ciornei.

El a adăugat că s-a mers din nou enervarea românilor cu închiderea magazinelor la ora 18:00.

„Voi ce gândiți? Se aglomerează magazinele astea! Sunt niște măsuri care fac să se îndrepte toți ochii asupra oamenilor de acolo, asupra domnului Arafat în primul rând, iar oamenii se întreabă ce se întâmplă”, a spus deputatul sucevean.


Intră acum și în grupul de