Viceprimarul Lucian Harșovschi anunță că sistemul de închiriere a trotinetelor electrice în municipiul Suceava este funcțional


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Sucevei Lucian Harșovschi a anunțat că municipalitatea suceveană a pus în funcțiune serviciul de închiriere trotinete electrice și că acestea pot fi închiriate prin aplicația Suceava EcoRide ce poate fi descărcată din App Store sau Google Play.

Conform regulamentului, pentru a putea deveni utilizator o persoană va trebui să descarce și să instaleze pe smartphone aplicația Suceava-EcoRide, să completeze cu numărul de telefon pentru a primi un cont de activare provizoriu după care va completa adresa de e-mail urmând să trimită o fotografie cu cartea de identitate sau pașaport și un selfie prin care dovedește că este aceeași cu persoana din cartea de identitate. Administratorul serviciului va analiza în termen de 48 de ore corectitudinea datelor  și va da acceptul pentru activarea finala a contului.

După obținerea statutului de utilizator acesta trebuie să știe că durata de folosință a trotinetei este de maximum două ore sub sancțiunea suspendării serviciului.

Trotinetele se blochează și deblochează numai prin intermediul aplicației Suceava – EcoRide, iar deblocarea  trotinetei este posibilă  doar atunci când nivelul  bateriei  este de cel putin  30% cu o folosință ulterioară de aproximativ  15 minute.

Pe parcursul zilei, un utilizator are dreptul să utilizeze un număr nelimitat de trotinete, cu o durată maximă de 2 ore pentru o comandă, dar nu este posibilă ridicarea altei trotinete atât timp cât utilizatorul nu a închis cursa cu trotineta ridicată anterior.

Lucian Harșovschi arată că sucevenii vor avea acces la 50 de trotinete electrice și 80 de standuri de încărcare, ce sunt amplasate în 11 locații, respectiv Primărie – Bulevardul 1 Mai; Centru – Piața 22 Decembrie – Str. Nicolae Bălcescu; Burdujeni – Parcul Copilului, zona Moldova – Str. Calea Burdujeni; Obcini – Spațiu de joacă – Str. Victoriei; Curcubeu – parcare Dorna, lângă Banca Transilvania – B-dul. George Enescu; Centrul de Tradiții – Str. Universității; Mărășești – Parc Mărășești –  Str. Mărăști; Bucovina – Magazin Bucovina – Str. Ștefan cel Mare; Parc Central – Între BCR și Parchet – Str. Ștefan cel Mare; Centrul Cultural al Municipiului Suceava – Str. Mihai Eminescu; Zona Agrement “Tătărași” – Str. Roma urmând să mai fie funcțională a 12-a locație la Cetatea de Scaun.

Tariful este de 50 de bani pentru pornire și 40 de bani/minut. În cazul în care utilizatorul parchează trotineta în stand, se aplică o reducere, ajungând la 30 de bani/minut.

„Pentru că este un sistem nou implementat în oraș, în cazul în care întâmpinați probleme sau dificultăți în utilizare, vă rugăm să le semnalați la numărul de telefon: 0757.045.605 sau prin e-mail: [email protected].”, a atras atenția viceprimarul Lucian Harșovschi.

Programul de funcționare este de luni până duminică, între orele 07:00-21:00.

Viceprimarul Sucevei a solicitat ca utilizatorii să citească cu atenție regulamentul de funcționare înainte de a folosi trotinetele.

Conform regulamentuluim închirierea de trotinete nu poate fi utilizată de persoanele care nu au împlinit 16 ani, pentru transportul de pasageri sau animale de companie, pentru transportul de substanțe inflamabile, explozive, toxice sau periculoase, pentru a participa la curse de trotinete sau evenimente de testare a trotinetelor, pentru a fi subînchiriate la terți; în situații de vânt puternic, furtuni sau prin apă, de persoane  care sunt  sub influența  alcoolului,  a drogurilor,  a substanțelor  psihoactive,  a produselor ori substanțelor stupefiante sau a medicamentelor cu efecte similare acestora ori de persoane care depășesc greutatea de 100 kg, conform recomandărilor de utilizare.

Utilizatorii sunt obligați să cunoască instrucțiunile de utilizare afișate în standurile de trotinete,să respecte reglementările privind traficul rutier, să folosească trotineta doar pe raza stabilită prin aplicație, să folosească trotineta doar pentru transport, să se deplaseze numai pe pista pentru biciclete sau, în lipsa acestei piste, pe trotuare cu o lățime corespunzătoare sau pe sectoarele de drum unde este permisă circulația bicicletelor, dar nici să nu distrugă sau să înstrăineze trotineta.

Utilizatorului i se recomandă să nu depășească viteza de 15 km/h pentru siguranța sa și a trotinetei.


Intră acum și în grupul de