Pensiunile din Bucovina, ocupate in proportie de 85%, de Paste


Intră acum și în grupul de

În perioada sărbătorilor de Paşte, aproximativ zece mii de turişti au fost cazaţi în pensiunile din Bucovina şi alte zece mii de persoane au venit în zonă fiind cazaţi în familie, a declarat marţi preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur. El a arătat că potrivit informaţiilor obţinute de la Biroul judeţean de turism, gradul de ocupare al pensiunilor din Bucovina a fost cu ocazia sărbătorilor pascale de aproximativ 85 la sută. „Gradul de ocupare al pensiunilor a fost de 85 la sută, iar la Voroneţ şi Putna pensiunile au avut grad de ocupare complet”, a spus Flutur.

El a precizat că pentru dezvoltarea turismului mai trebuie făcute investiţii în infrastructura rutieră, iar semnalizarea monumentelor istorice şi semnalizarea turistică vor trebui îmbunătăţite.

Totodată, Gheorghe Flutur a menţionat că în foarte multe localităţi în această perioadă localnicii au purtat costume populare şi crede că acest obicei trebuie să fie cât mai mult răspândit.

Preşedintele CJ Suceava a mai spus că pentru atragerea turiştilor aşteaptă mai multe iniţiative locale şi nu doar cele ale conducerii judeţului. „Este nevoie de mai multă implicare a căminelor culturale”, a apreciat Flutur.


Intră acum și în grupul de