A fost stabilită varianta de traseu pentru drumul de mare viteză Pașcani-Suceava, iar pentru Suceava-Siret sunt în analiză două variante


Intră acum și în grupul de

Echipa care realizează studiile de fezabilitate pentru drumul de mare viteză Pașcani-Suceava-Siret a stabilit variantele care sunt luate în calcul.

Astfel, potrivit Hotnews care citează surse apropiate proiectului, în cadrul documentației Analiză Multicriterială de Traseu etapă 1 au fost studiate pentru fiecare obiectiv în parte câte 7 variante de traseu, iar pentru Pașcani – Suceava a fost stabilit un singur culoar de traseu cu o lungime de circa 46 de km și care merge în mare parte în lungul albiei râului Siret.

Pentru Suceava-Siret se analizează două culoare de traseu diferite, din care prima variantă de 59 de kilometri ocolește municipiul Suceava prin nord-est și continuă în lungul albiei râului Suceava până aproape de Rădăuți și apoi spre Siret, ocolind orașul și localitățile limitrofe prin vest, iar a doua variantă de 46 de kilometri presupune continuarea autostrăzii spre albia râului Siret, ocolind mult municipiului Suceava pe la est și apoi ocolind și orașul Siret tot pe la est.

„Analiza Cost-Beneficiu restrânsă reprezintă principalul criteriu de realizare a documentației AMC etapă 2. De asemenea în cadrul documentației AMC etapă 2 se vor analiză în detaliu și criteriile ce au stat la baza elaborării documentației AMC etapă 1 – criteriul tehnic, criteriul economic și criteriul de mediu”, au explicat Sursele pentru HotNews.ro.

În analiza multicriterială 2 traseele vor putea suferi modificări punctuale, în special dacă vor fi identificate unele constrângeri de-a lungul traseului, au precizat sursele citate.


Intră acum și în grupul de