Sociologul sucevean Adrian Botezatu: Facultatea de Medicină este proiectul cel mai susținut de suceveni


Intră acum și în grupul de

Sociologul suceavean Adrian Botezatu a declarat, marți, că înființarea Facultății de Medicină la Suceava este proiectul cel mai susținut de suceveni.

El a explicat că într-o cercetare sociologică efectuată înainte de pandemie, în septembrie 2019, la nivelul județului Suceava a reieșit că sucevenii susțineau proiectul Facultății de Medicină în proporție de 79% , modernizarea Spitalului Județean Suceava avea 71% susținere, construcția de autostrăzi în regiune de 68%, iar modernizarea aeroportului avea 53% susținere.  

Potrivit acestuia, într-o altă cercetare sociologică efectuată în plină pandemie, în august 2020, în municipiul Suceava , susținerea pentru înființarea unei Facultăți de Medicină la Suceava era de 93%. 

„În momentul de față există o conjunctură foarte favorabilă demarării acestui proiect, deoarece la Ministerul Educației se află ministrul Sorin Câmpeanu care este foarte prietenos cu nevoile Universității din Suceava”, a spus Adrian Botezatu.

El consideră că în ceea ce privește proiectul privind construcția sediului Facultății de Medicină trebuie făcută analiza cost-beneficii și dacă nevoia sucevenilor pentru servicii medicale de calitate poate fi pusă în balanță cu dezafectarea unei parcări private din Parcul Areni.

„Lecția acestei pandemii este că fără personal medical, orice luptă este pierdută. Îndemn în continuare sucevenii să se manifecte activ în sprijinul înființării Facultății de Medicină la USV”, a spus Adrian Botezatu.

Sociologul sucevean se pronunță în continuare pentru preluarea de municipalitate a terenurilor agricole deținute de Stațiunea de Cercetări Agricole în oraș.

„Nu poți să faci agricultură în centrul orașului și să trimiți Universitatea să se dezvolte în afara orașului”, a mai spus Adrian Botezatu.


Intră acum și în grupul de