Autoritățile locale planifică să adopte Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană la nivelul Zonei Urbane Funcționale în luna iunie. Ion Lungu: Vom avea întâlniri periodice în acest sens pentru respectarea acestui termen


Intră acum și în grupul de

Primarul Suceveni, Ion Lungu, a anunțat că în cursul zilei de marți, 20 aprilie, a organizat o întâlnire cu primarii din Zona Urbană Funcțională referitor la înființarea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru transport public la nivelul ZUF și realizarea studiului de oportunitate pentru delegarea gestiunii serviciului de transport public.

La discuții au participat și reprezentanții firmei de consultanță de la București, care realizează Studiul de oportunitate pentru acest proiect și asigură consultanta juridică pentru   înregistrarea acestei Asociații de Dezvoltare Intercomunitară.

Potrivit primarului, localitățile trebuie să stabilească lista de proiecte prioritare care să fie prinse în Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană la nivelul zonei analizate, pe care autoritățile municipale planifică să o aprobe în Consiliul local în cursul lunii iunie 2021.

„Vom avea întâlniri periodice în acest sens pentru respectarea acestui termen”, de declarat Lungu.

Zona Urbană Funcțională cuprinde localitățile: Suceava, Șcheia, Moara, Ipotești, Bosanci, Salcea, Adâncata, Pătrăuți și Mitocul Dragomirnei.


Intră acum și în grupul de