Flutur susține programul „Citește-mi 100 de povești!”: Nimic nu e prea mult când e vorba de educație. Trebuie să investim mai mult în generația de mâine


Intră acum și în grupul de

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur,a participat, joi, la întâlnirea avută în cadrul programului național „Citește-mi 100 de povești!” inițiat de Asociația OvidiuRo, pentru a sărbători Ziua Internațională a Pământului, la care a fost prezent și ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.

„Nu este nimic prea mult atunci când vine vorba despre educație, este de datoria noastră să oferim copiilor șansa de a avea o viață bună, pe care să și-o construiască prin învățare. De aceea ne bucurăm să sprijinim astfel de proiecte, încurajând lectura în școli și gradinițe, în familie și în rețeaua de biblioteci din Suceava”, a spus Flutur.

El a declarat că Suceava are o vulnerabilitate și are o problemă cu copiii ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate.

„Sunt mulți, câteva mii. Avem un departament la CJ Suceava care se ocupă de relația județului cu părinții, legătura cu familiile de-acasă. Noi în fiecare an avem întâlniri și discutăm tema copiilor fără părinți acasă”, a explicat Flutur.

El a menționat că el crede că se poate implementa acest proiect cu rețeaua de biblioteci și va trebui să se atragă în proiect și primării care au grupuri defavorizate și trebuie încurajate să demareze astfel de acțiuni pentru acest segment de copii care au nevoie de formare.

„Nimic nu e prea mult când e vorba de educație, de amprenta pusă pe această generație care cum o formezi așa o ai. Trebuie să investim mai mult în generația de mâine”, a spus Flutur.


Intră acum și în grupul de