Procedură medicală folosită în cele mai renumite spitale din Europa este acum utilizată și în SJU Suceava: Tehnica ”Randez-vous” a fost aplicată cu succes de echipa condusă de dr.Rami Ababneh şi dr.Cătălin Lulciuc


Intră acum și în grupul de

Tehnica ”Randez-vous”, care este o intervenție hibrid, care combină radiologia intervențională şi gastroenterologia, şi anume ERCP-ul cu col angiografia trans hepatică percutantă, pentru a facilita intervențiile la nivelul căilor biliare a fost folosită cu succes în SJU Suceava.

Potrivit unui comunicat semnat de managerul SJU Suceava, dr. Alexandru Calancea, această tehnică se folosește când tentativele repetate de canulare a căii biliare principale, folosind tehnica cu sphincterotome și fir ghid au eșuat.

ERCP (colangio pancreatografie retrogradă endoscopică) este o procedură de endoscopie intervențională complexă, care se adresează tratamentului minim invaziv al afecțiunilor căilor biliare şi/sau pancreatice prin intermediul unui endoscop special cu vedere laterală şi a imaginilor radioscopice.

„Tehnica ”Randez-vous” a fost folosită cu succes la doi pacienţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă ’’Sfântul loan cel Nou” Suceava. Medicii care au efectuat intervenţia multidisciplinară sunt: dr.Rami Ababneh – medic specialist gastroenterologie şi medicină internă şi dr.Cătălin Lulciuc – medic specialist radiologie şi imagistică medicală, alături de colegii lor medici din secţia gastroenterologie şi compartimentul de radiologie intervenţională”, se arată în comunicat.

Alexandru Calancea subliniază că investiţiile realizate de către Consiliul Judeţean Suceava în cadrul Spitalului Judeţean Suceava şi resursa umană proactivă oferă pacienţilor posibilitatea de a se trata la standardele de calitate şi performanţă, aşa cum impune medicina modernă a anului 2021.


Intră acum și în grupul de