Prefectul Iulian Cimpoeșu spune că județul Suceava se află pe o poziție onorantă în ceea ce privește indicele și rata de infectare la nivel național și a cerut structurilor județene MAI să asigure măsuri pentru Sărbători Pascale în siguranță


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Iulian Cimpoeșu, a solicitat, vineri, în cadrul Colegiului Prefectural Suceava,  structurilor județene subordonate Ministerului de Interne să ia toate măsurile de siguranță și ordine publică pentru desfășurarea în bune condiții a Sărbătorilor Pascale celebrate de credincioșii ortodocși la sfârșitul acestei luni.

În cadrul Colegiului Prefectural de vineri s-au discutat măsurile de ordine publică și siguranță a populației ce vor fi întreprinse în perioada Sărbătorilor Pascale.

Astfel, pentru al doilea an consecutiv, activitățile specifice M.A.I. în legătură cu organizarea măsurilor pentru siguranța Sărbătorilor Pascale sunt completate de acțiuni speciale generate de contextul pandemic.

„Printr-un efort susținut al tuturor structurilor Ministerului Afacerilor Interne și al partenerilor instituționali, sub coordonarea Instituției Prefectului, județul Suceava se află la această oră pe o poziție onorantă în ceea ce privește indicele și rata de infectare la nivel național”, se arată într-un comunicat al Prefecturii.

Ținând cont și de experiența anilor precedenți, când, în perioada Sărbătorilor Pascale, pe raza județului nu au fost înregistrate fapte grave, contra persoanei și patrimoniului, sau acte de tulburare a ordinii și liniștii publice și în acest an, poliția și celelalte structuri județene ale Ministerului Afacerilor Interne cu atribuții în domeniu vor fi prezente în stradă, iar în funcție de sarcinile ce vor fi transmise în perioada următoare de la nivelul M.A.I., vor fi stabilite noi misiuni și acțiuni menite să asigure un climat de siguranță atât pentru suceveni, cât și pentru turiștii sosiți pe raza județului și să ducă totodată la protejarea populației în context pandemic Covid19, se arată în document.

Reamintim că vineri nicio localitate suceveană nu mai este în „zona roșie” și doar opt sunt în „zona galbenă”.

Rata de infectare din județ este de 0.55 cazuri la mia de locuitori, iar cea din municipiul Suceava de 1.02 la mia de locuitori.


Intră acum și în grupul de