Vicepreședintele CJ Suceava Niculai Barbă i-a prezentat secretarului de stat pentru românii de pretutindeni proiectele județului pentru Diaspora: O parte dintre proiecte pot fi multiplicate și în alte județe


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele CJ Suceava Niculai Barbă a avut, sâmbătă, o întâlnire cu secretarul de stat la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, Oana Ursache,  și cu senatorul USR-PLUS George Mîndruță, în cadrul căreia au fost prezentate proiectele lansate de CJ Suceava pentru Diaspora.

Vicepreședintele CJ Suceava a declarat că în cadrul întâlnirii a prezentat proiectele CJ Suceava care ar putea fi multiplicate și în alte județe sau la nivel național, unul dintre acestea fiind înființarea Departamentului Diaspora  din cadrul CJ Suceava care ține legătura cu sucevenii aflați în străinătate.

Totodată, el a arătat că CJ Suceava desfășoară proiecte la care sunt invitați să participe români din afara țării, cum ar fi proiectele din Luna Diasporei și cele organizate și finanțate cu prilejul 150 de ani de la Serbarea de la Putna.

Mai mult, el a prezentat colaborarea autorităților județene cu sucevenii din diaspora în vederea discuțiilor cu companiile aeriene în vederea deschiderii de noi zboruri directe de pe Aeroportul „Ștefan cel Mare”, iar după succesele avute cu cursele pentru Marea Britanie, Germania sau Belgia, urmează și cele spre Spania sau Israel.

În cadrul dialogului cu secretarul de stat, el a menționat despre parteneriatul CJ Suceava cu RePatriot, despre posibilitatea implicării Diaspora în atragerea de investiții și promovarea brandului Bucovina.

Totodată, în ceea ce privește problema socială a copiilor cu părinți plecați la muncă în străinătate, CJ Suceava are programe împreună cu DGASPC Suceava în această direcție, dar și despre un studiu recent pe care îl fac autoritățile sucevene cu privire la  problematica rezultată odată cu plecarea în străinătate prin prisma celor plecați și în care este cuantificat și impactul în pandemie.

Niculai Barbă a mai spus că CJ Suceava va contribui la realizarea unei platforme online la care să fie conectate toate grupurile  profesionale ale celor din Diaspora.

„Vom putea împărtăși din experiența noastră celor preocupați de problemele Diaspora”, a mai spus vicepreședintele CJ Suceava.


Intră acum și în grupul de