Gheorghe Flutur, apel pentru vaccinare: Avem din fericire o rată scăzută de infectare, dar văd că se propune condiționarea ridicării restricțiilor de procentul de vaccinare. Noi suntem județ turistic și trebuie să avem în vedere și lucru acesta


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a făcut, joi, în finalul ședinței de plen a Consiliului Județean Suceava, un apel pentru vaccinare împotriva Covid-19 astfel încât să nu existe riscul ca în județul Suceava să nu se ridice restricțiile chiar dacă are grad redus de infectare.

El i-a rugat pe consilierii județeni să se implice să crească gradul de vaccinare în județ.

„Din păcate, județul Suceava nu stă bine la capitolul vaccinare. Avem circa 65.000 de oameni vaccinați. Am văzut alte județe care au luat inițiative pentru că se discută tot mai mult despre ridicarea restricțiilor în funcție de procentul de vaccinare a populației. Am văzut că Asociația Primarilor de Municipii ridica problema că cei care au peste 50 la sută grad de vaccinare să ridice restricțiile, iar altfel nu”, a explicat Flutur.

El a menționat că a avut și o videoconferință și cu primarii pentru a-i determina să se implice mai mult în campania de vaccinare.

„Rugămintea noastră este să faceți apel la primarii din zonă, la liderii de opinie să se uite cum stau la acest capitol fiecare pentru că sunt cătune întregi unde nu s-a vaccinat nimeni. DSP se oferă să meargă cu caravane pentru vaccinare”, a spus Flutur.

Președintele CJ Suceava a sublinat că nu este obligat nimeni să se vaccineze, dar consideră că ar fi bine pentru județ dacă un număr mare de suceveni se va vaccina.

„Eu ridic această problemă pentru că județul Suceava are astăzi, din fericire, o rată mică de infectare însă dacă vor veni anumite ridicări de restricții și se vor întâmpla la Timișoara sau în alte părți și noi rămânem la urmă și suntem județ turistic și vrem să aducem turiști, investitori, să organizăm evenimente, cred că trebuie să ne gândim foarte atent și la lucrurile astea”, a conchis Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de