La 14 ani, cercetat pentru tentativa de omor


Intră acum și în grupul de

Un minor în vârstă de 14 ani este cercetat pentru tentativă de omor, după ce i-a dat cu un par în cap unui bătrân. Potrivit IPJ Suceava, miercuri, la ora 19.52, poliţiştii din cadrul Postului de poliţie Moara au fost sesizaţi prin S.N.U.A.U.112 despre faptul că B. Mircea, de 69 ani, din satul Frumoasa s-a întors la domiciliu acuzând dureri în zona capului, fiind incoerent şi fără a putea vorbi.

Acesta obişnuia să meargă periodic, în zilele de marţi, cu faetonul în piaţa din oraşul Gura-Humorului unde vindea baloţi din paie. Astfel, în dimineaţa de luni, în jurul orei 08.30 acesta a plecat de la domiciliu cu atelajul hipo, încărcat cu baloţi de paie, în oraşul Gura-Humorului pe D.J.209 C la piaţă, întorcându-se la domiciliu la marţi, în jurul orei 19.30.

Potrivit poliţiştilor, bărbatul a băgat singur atelajul hipo în curte, după care a fost întâmpinat de soţie, dându-i de înţeles prin semne cu braţele că îl doare capul, fiind confuz şi neputând da relaţii verbale cu privire la motivul stării în care se află. În momentul întoarcerii la domiciliu bătrânul avea însă asupra sa suma de 1.204 lei, iar soţia acestuia nu a reclamat lipsa vreunui bun avut asupra sa la plecare.

A fost solicitată intervenţia unui echipaj de ambulanţă, asistenţii medicali neconstatând pe suprafaţa corpului urme vizibile de leziuni, cel în cauză fiind transportat la Spitalul judeţean Suceava în vederea acordării de îngrijiri medicale. B. Mircea a fost diagnosticat cu „TCC grav şi hematon intracerebral”, la scurt timp intrând în comă de gradul 4, fiind supus unei intervenţii chirurgicale.

Miercuri, în continuarea cercetărilor, în urma examinării medico-legale s-a concluzionat că bărbatul prezintă „o escoriaţie rectilinie parietală dreapta, fractură temporală dreapta cu hematom voluminos subdural, fronto-temporal drept şi hematom intracerebral temporal dreapta operat neurochirurgical”, leziuni ce au pus victimei viaţa în pericol.

În urma măsurilor întreprinse s-a stabilit că marţi, B. Mircea se afla pe raza localităţii Frumoasa, comuna Moara, iar pe fondul unui conflict spontan, a fost lovit cu o bâtă în zona capului de minorul P. S., de 14 ani, din comuna Şcheia.


Intră acum și în grupul de