Trei petreceri din Vicovu de Sus și Vicovu de Jos, oprite sâmbătă de polițiștii suceveni. În ultima săptămână polițiștii suceveni au aplicat amenzi de peste 160.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor sanitare de prevenție


Intră acum și în grupul de

Poliția Județeană Suceava a anunțat că în ultima săptămână polițiștii suceveni au derulat, pe raza județului, atât în mediul urban cât și rural, acţiuni de verificare a măsurilor sanitare vizând combaterea răspândirii noului virus SARS-CoV-2: au fost verificate 483 de societăți comerciale şi 102 mijloace de transport în comun, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 392 de sancțiuni contravenționale la Legea nr. 55/2020  în valoare de 166.600 lei. De asemenea, au fost verificate cu privire la respectarea interdicțiilor impuse 16.932 de persoane.

După ce în zilele precedente au fost identificate și stopate trei petreceri private organizate la locuințele proprii sau în alte locații, și în cursul zilei de sâmbătă au fost stopate alte trei evenimente private, participanții fiind evacuați, iar organizatorii sancționați contravențional.

Astfel, în jurul orei 18.00, patrula de siguranță publică din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești a obținut o informație despre faptul că la  o pensiune de pe raza comunei Vicovu de Jos, are loc un eveniment organizat, respectiv o aniversare.Cu ocazia deplasării la fața locului s-a constatat că în incinta pensiunii erau în jur de 30 persoane care participau la un eveniment organizat, respective o aniversare. S-a intervenit în vederea întreruperii evenimentului.

S-a procedat la legitimarea administratorului pensiunii, în persoana unui bărbat de 50 de ani, localnic și a organizatorului evenimentului, o femeie de 31 ani, cu domiciliul în Straja.

S-au aplicat două sanțiuni contravenționale, una organizatorului în valoare de 500 lei și una administratorului în valoare de 500 lei, conform Legii 55/2020, iar evenimentul a fost intrerupt. Toți ceilalți participanți au fost sancționați cu măsura averismentului.

Agenții de poliție au rămas la fața locului până când toți participanții prezenți au plecat de la eveniment.

Tot sâmbătă, în jurul orei 17:45 polițiștii Poliției orașului Vicovu de Sus au obținut o informație cu privire la faptul că, la un restaurant din orașul Vicovu de Sus sunt organziate două evenimente private.

La fața locului s-au deplasat patrulele de ordine și siguranță publică planificate în serviciu, care în urma verificărilor efectuate au constatat că la un restaurant situat în zona centrală a orașului Vicovu de Sus, pe straja Calea Cernăuți, erau organizate două evenimente private, respectiv două botezuri.

  La fața locului a fost identificat administratorul de 52 ani, localnic, care a declarat că la parterul restaurantului sunt organizate două petreceri private, respectiv cele două botezuri. 

În incinta restaurantului au fost identificate și legitimate un număr total de 35 de persoane.

Organizatorii petrecerii au fost identificați ca fiind un bărbat de 44 ani și un bărbat de 28 ani, ambii localnici.


Intră acum și în grupul de