VIDEO//Pagube însemnate făcute de un urs în gospodării din Pojorâta. Autoritățile cer derogare pentru recoltarea animalului


Intră acum și în grupul de

Un urs de circa 4-5 ani a făcut mai multe pagube în gospodării din comuna Pojorâta, iar până în prezent a ucis patru viței.

Ursul a fost văzut în noaptea de marți spre miercuri când a traversat DN 17 în Pojorâta și a trecut prin râul Moldova, fiind alungat spre pădure de un echipaj de poliție care a folosit semnalele luminoase și acustice de pe mașina de poliție pentru a-l speria.

Potrivit directorului Direcției Silvice Suceava, Sorin Ciobanu, ursul, care este un mascul tânăr, de 4-5 ani, a făcut pagube în mai multe gospodării din Pojorâta și că a omorât săptămâna trecută trei viței, iar încă unul în noaptea când a fost filmat.

El a mai declarat că la nivelul Primăriei Pojorâta a fost convocată o comisie din care au făcut parte delegați ai Gărzii de Mediu Suceava, Gărzii Forestiere Suceava, Direcției Silvice Suceava și Camerei Agricole Suceava și care a întocmit actele necesare în acest caz.

Documentele au fost trimise Direcției Silvice și Gărzii de Mediu care au transmis la rândul lor, la Ministerul Mediului Apelor și Pădurilor, o solicitare de derogare necesară recoltării acestui urs.


Intră acum și în grupul de