Primarul Ion Lungu revine în ceea ce privește organizarea Zilelor Sucevei doar pentru persoanele vaccinate: Este o discuție de principiu


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a spus, vineri, în conferința de presă organizată de premierul Florin Cîțu după vizita la centrul de vaccinare drive-through de la Suceava Shopping City, că inițiativa privind participarea doar a persoanelor vaccinate la Zilele Sucevei este o discuție de principiu.

Premierul a fost întrebat dacă este de acord ca la Zilele Sucevei să poată participa doar persoanele vaccinate, dar acesta a răspuns că nu știe când sunt acestea organizate.

A intervenit primarul Ion Lungu care a spus că este „o discuție de principiu”.

„Este o discuție de principiu. Să ajungem până atunci. Să vedem măsurile de relaxare. Într-un perimetru îngrădit este clar că putem să avem și această preferință să arate adeverința de vaccinare. Să stimulăm tinerii să se vaccineze. Dar nu este încă o decizie luată. Este o discuție de principiu dată în dezbatere publică. Funcție de cum vor evolua lucrurile până atunci vom lua o decizie”, a spus Lungu.

Premierul Vasile Florin Câțu a sosit la Suceava la centrul de vaccinare

Premierul Vasile Florin Câțu a sosit la Suceava la centrul de vaccinare Drive-trough

Publicată de NewsBucovina.ro pe Vineri, 14 mai 2021

Premierul Florin Cîțu a arătat că nu se poate impune o decizie în acest sens, dar că la evenimentele la care organizatorul își asumă că vor participa doar persoane vaccinate nu vor fi restricții.

„Noi am spus că în ceea ce privește evenimentele și în spațiul public și în spațiul închis că vom lua o decizie pentru persoanele vaccinate de la 1 iunie, 70 la sută sau 70 de persoane, dar dacă organizatorii își asumă că vor fi doar persoane vaccinate nu mai este niciun fel de restricție”, a spus Cîțu.

El a arătat că aceasta poate fi doar o decizie a organizatorului și nu pe care o poate impune Guvernul.


Intră acum și în grupul de