FOTO-VIDEO// Sute de suceveni au participat la cea mai mare acțiune de ecologizare din municipiul Suceava


Intră acum și în grupul de

Sute de suceveni, între care mulți elevi ai școlilor din oraș, studenți ai Universității ”Ștefan cel Mare” din Suceava, consilieri locali suceveni, inspectori din Garda de Mediu Suceava coordonați chiar de șefa Gărzii de Mediu Suceava, Adriana Iordache, dar și prorectorul USV, prof.univ. dr. Mihai Dimian, au participat sâmbătă, 15 mai, la cea mai mare acțiune de ecologizare a parcurilor-pădure din municipiul reședință de județ.

Acțiunea a avut loc la inițiativa activistului sucevean de mediu, Andrei BACOȘ, startul fiind dat sâmbătă dimineața, de la ora 9:00 când participanții s-au adunat pe platoul Cetății de Scaun a Sucevei unde au fost instruiți cu privire la acțiune și li s-au oferit din partea organizatorului saci pentru gunoaie, mănuși, veste reflectorizante, apă.

La prânz toți participanții s-au bucurat de un picnic în mijlocul naturii oferit de o mână de sponsori inimoși din Suceava.

Firmele care asigură salubritatea in Suceava, Ritmic și DIASIL au pus la dispoziție mașini pentru strângerea și depozitarea deșeurilor.

Acțiunea de sâmbătă a fost prima de acest gen și de asemenea anvergură din istoria municipiului Suceava și tonele de gunoaie strânse de suceveni survin după ce timp de o săptămână municipalitatea suceveană a făcut efectiv un maraton de ecologizare a parcurilor, cu zeci de angajați care au muncit ore întregi pe zi dar care nu au reușit să dovedească cantitatea imensă de deșeuri pe care sucevenii au aruncat-o în păduri pe parcursul ultimilor ani.

La finalul acțiunii toți participanții au primit diplome.

Andrei Bacoș a mulțumit la final tuturor celor care s-au implicat și a cerut sucevenilor să încerce să păstreze curate oazele de verdeață din Suceava.


Intră acum și în grupul de