570 de suceveni s-au vaccinat la maratonul vaccinării organizat la centrul de vaccinare de la CN „Ștefan cel Mare”. Viceprimarul Lucian Harșovschi: Încurajez sucevenii să se vaccineze în continuare


Intră acum și în grupul de

Un număr de 570 de suceveni s-au vaccinat la maratonul vaccinării organizat la centrul comunitar de vaccinare de la Sala de sport a Colegiului Național „Ștefan cel Mare”.

Potrivit datelor centralizate de administrația locală suceveană, la centrul de vaccinare de la CN „Ștefan cel Mare”  în cursul întregii săptămâni s-au vaccinat 1.159 de persoane, din care 570 în cadrul maratonului vaccinării care s-a desfășurat de vineri dimineața de la ora 8:00 până duminică seara la ora 20:00.

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, a spus că în condițiile în care restricțiile au fost relaxate rămâne în continuare  necesară vaccinarea populației pentru creșterea ratei de imunizare și renunțarea la toate măsurile restrictive.

„Doar dacă avem o rată de imunizare de peste 70 la sută se poate rupe lanțul de infectare și se poate stopa epidemia. De aceea, încurajez pe suceveni să se vaccineze în continuare. Am văzut cum e să nu purtăm mască în aer liber și ne dorim să nu mai avem nicio restricție. Pentru asta însă e nevoie să se oprească epidemia și reiterez că vaccinarea este măsura prin care o putem opri”, a spus Lucian Harșovschi.

Viceprimarul Sucevei a mai spus că la centrul de vaccinare de la Iulius Mall pe parcursul săptămânii s-au vaccinat 749 de persoane, iar la centrul drive-through de la Shopping City Suceava, de la deschiderea din data de 8 mai și până în 16 mai s-au vaccinat 1.269 de persoane.

La centrul comunitar de vaccinare de la Școala „Miron Costin” au fost efectuate în cursul săptămânii 1.666 de persoane.

În total, în această săptămână în municipiul Suceava au fost vaccinate împotriva Covid-19 un număr de 4.842 de persoane.

Din 15 februarie 2021 în centrele de vaccinare comunitare din municipiul Suceava s-au vaccinat în total 24.812 de persoane.


Intră acum și în grupul de