CJ Suceava se pregătește să reia organizarea Festivalului Medieval. Vicepreședintele CJ Suceava Niculai Barbă: Ne propunem să fim primii care să reluăm acest gen de evenimente


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava Niculai Barbă a declarat, luni, că în acest an Consiliul Județean Suceava împreună cu Muzeul Național al Bucovinei intenționează să reia Festivalul Medieval și că în acest sens au fost începute demersuri.

„Ne propunem ca în acest an să reluăm Festivalul de Artă Medievală „Ștefan cel Mare” urmând să fie respectate condițiile legate de pandemie care vor exista la mijlocul lunii august”, a spus Niculai Barbă.

El a spus că se știe că se vor ridica, gradual, restricțiile și că în aceste condiții CJ Suceava se pregătește să organizeze activități în aer liber cu public.

„Pentru aceasta gândim un program mai amplu având discuții și cu DSP Suceava și apoi vom proceda la pregătirea efectivă a evenimentelor pentru mijlocul lunii august”,  a menționat vicepreședintele CJ Suceava.

El a mai declarat că Festivalul de Artă Medievală de la Suceava a devenit cel mai important din țară și că este și principalul motiv pentru care autoritățile județene sucevene își propun să fie primele care reiau acest gen de evenimente.

„Este și o revanșă și față de situația pe care am avut-o în Suceava anul trecut când am putut organiza doar evenimente online. Ne organizăm pentru că suntem convinși că putem să revenim la normalitatea dinaintea pandemiei atunci când festivalul era cel mai important din țară”, a spus Niculai Barbă.

Potrivit acestuia, evenimentele în cadrul Festivalului Medieval vor fi organizate în perioada 13-15 august în Cetatea de Scaun a Sucevei și spațiile adiacente.

El a spus că șansele pentru organizarea pardei pe străzile municipiului Suceava sunt reduse și nici nu crede că se va ajunge la numărul de participanți din 2019.

„Trebuie să luăm în calcul atât restricțiile sanitare, dar și faptul că va fi greu să obținem acceptul unui număr foarte mare de participanți astfel încât să organizăm acțiuni la amploarea celor de dinainte de pandemie”, a menționat vicepreședintele CJ Suceava.

Niculai Barbă a mai declarat că vor fi organizate activități, inclusiv la Muzeul Satului și a subliniat că  toate manifestările din acest an se desfășoară sub egida marii Sărbători de la Putna cu ocazia împlinirii a 150 de ani de la „Serbarea de la Putna-1871”


Intră acum și în grupul de