FOTO VIDEO // Patru locuințe din Dolheștii Mici, afectate de un incendiu de proporții. Trei persoane au suferit atacuri de panică

Un incendiu de proporții a izbucnit marți, 25 mai, la o gospodărie din localitatea suceveană Dolheștii Mici.

Pentru lichidarea incendiului anunțat la ora 14:42 au intervenit pompierii militari și cei civili cu șapte autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD, a informat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, lt. Alin Găleată.

La sosirea echipajelor, ardeau anexe și locuința dintr-o gospodărie, iar flăcările s-au extins și la alte trei locuințe, care au fost afectate parțial.

Alin Găleată a precizat că incendiul a izbucnit la tabloul electric al gospodăriei, cel mai probabil din cauza unui scurtcircuit produs la un conductor electric defect. Vântul puternic și dispunerea apropiată a clădirilor, majoritatea construcții din lemn, au favorizat dezvoltarea și propagarea flăcărilor cu rapiditate.

Astfel, flăcările au produs pagube substanțiale. Au ars un garaj și o anexă din lemn pe o suprafață de aproximativ 70 de metri pătrați, acoperișul casei de locuit pe 130 metri pătrați, bunuri casnice, materiale de construcții, echipamente electrice, obiecte de mobilier, aparate electrocasnice, circa 3 metri cubi de cherestea și alte bunuri.

Flăcările au distrus și acoperișul unei locuințe învecinate pe 70 de metri pătrați. De asemenea, alte două case au fost afectate. La prima, a fost deteriorat lambriul din plastic, cu care era placată fațada, pe aproximativ 40 de metri pătrați, și trei ferestre. La a doua locuință, a fost afectat acoperișul pe o suprafață de 5 metri pătrați.

Pe timpul intervenției, pompierii paramedici SMURD au acordat primul ajutor medical pentru trei persoane, un bărbat de 77 de ani și două femei de 38, respectiv 79 de ani, care au suferit atacuri de panică. Nu a fost necesar transportul acestora la spital.

Incendiul a fost lichidat la ora 18:20, iar pompierii au salvat cele patru case de locuit, în diferite proporții, cu bunurile aferente.

loading...