Ion Lungu anunță că s-a stabilit tema de proiectare pentru parcarea supraterană de lângă sediul Primăriei. Parcarea va avea 200 de locuri, locuri rezervate pentru persoane cu dizabilități și locuri pentru parcat biciclete


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că s-a mai făcut un pas privind proiectul parcării supraterane de lângă sediul Primăriei, menționând că s-a stabilit tema de proiectare.

Astfel, această parcare va avea minim 200 de locuri pentru autoturisme și va fi prevăzută cu stații de încărcare pentru mașini hibride și electrice.

Potrivit primarului, la fiecare nivel se vor monta camere de supraveghere, sistem de senzori de poziție care vor indica intrarea și ieșirea autovehiculelor, bariere de acces, sistem de iluminat și afișaj.

Totodată, parcarea va fi dotată cu un sistem automat pentru control acces și gestionarea circulației și un sistem smart cu afișaj electronic pentru afișarea rapidă a utilizatorilor, iar plata se va efectua prin intermediul casei automate.

Parcarea va avea spații adiacente, dublu sens, căi de acces pietonale fixe, scări, lift, grupuri sanitare, cabină pază și spații tehnice.

Prin tema de proiectare s-a stabilit ca parcarea să aibă locuri de parcare pentru persoane cu dizabilități, dar și locuri pentru biciclete.

„Vom face o parcare supraterană modernă”, a spus Lungu.

El și-a exprimat speranța că se va încheia cât mai repede acțiunea de expropriere a garajelor și acordarea de despăgubiri, menționând că se propune oferirea unui loc de parcare gratuit pe durata existenței parcării.


Intră acum și în grupul de