Acasă Actualitate Emil BOC lasa peste 60 de humoreni fara loc de munca

Emil BOC lasa peste 60 de humoreni fara loc de munca


Intră acum și în grupul de

Primarul oraşului Gura Humorului, liberalul Marius Ursaciuc, a transmis recent premierului PDL Emil Boc un memoriu prin intermediul căruia solicită derogarea de la interzicerea angajărilor în cazul locurilor de muncă create prin punerea în funcţiune a unor investiţii ale autorităţilor locale cu finanţare europeană.

Marius Ursaciuc a explicat sâmbătă, în cadrul unei conferinţe de presă, că a înaintat premierului Emil Boc un memoriu în care explică necesitatea exceptării de la actul normativ ce interzice efectuarea de noi angajări în administraţia publică locală în cazul punerii în funcţiune a unor investiţii realizate cu fonduri europene.



Edilul-şef a exemplificat cu proiectul în valoare de peste 12,5 milioane de euro finalizat în Gura Humorului prin care s-au construit o pârtie de schi cu instalaţie de telescaun precum şi bazine de înot, terenuri de sport, patinoar şi centru de informare turistică, pentru care, prin Hotărâre de Consiliu Local s-a prevăzut înfiinţarea unui număr de 72 de locuri de muncă necesare exploatării, întreţinerii şi administrării acestor investiţii.

„Din păcate, am putut angaja doar nouă persoane, dintr-un maxim necesar de 72”, a mai declarat Marius Ursaciuc care a menţionat că acestea se ocupă de instalaţia de telescaun care este funcţională şi vara. El a mai arătat că pentru celelalte servicii necesare în acest complex a fost nevoit să realoce personal din birouri şi servicii din cadrul Primăriei, ajungându-se ca poliţişti comunitari să încaseze şi să elibereze bilete. Totodată, activitatea de salvamont şi salvamar a fost externalizată ca şi cea a şcolii de schi şi şcolii de nataţie.

„Am transmis premierului un raport explicativ care să stea la baza unei Hotărâri de Guvern prin care să beneficiem de o dispensă şi să putem angaja personal calificat pentru diverse servicii în cadrul acestui complex”, a mai spus MariusUrsaciuc.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version