Raed Arafat despre rata mică de vaccinare în județul Suceava: Unii consideră cu au trecut prin boală, iar alții au ascultat sfaturi nefondate științific


Intră acum și în grupul de

Șeful DSU, Raed Arafat, care participă, sâmbătă și duminică, în județul Suceava la caravana vaccinării, a apreciat că nu există o cauză unitară care a determinat rata mică de vaccinare împotriva Covid-19 în județul Suceava.

„Nu cred că e o cauză unitară. Poate unii consideră că au trecut prin boală pentru că Suceava a fost afectată mai mult, mai ales în prima fază și acest lucru nu înseamnă că ei sunt imuni dacă s-au îmbolnăvit acum un an”, a spus Arafat.

Șeful DSU Suceava a menționat că în al doilea rând se pare că a fost făcută și mai multă propagandă împotriva vaccinării.

El crede că acestea ar fi motivele principale și nu știe dacă sunt și altele.

„Important este că dacă la Suceava avem cel mai mic număr încercăm să-l creștem prin a discuta și prin a explica. Poate că multă lume s-a uitat pe Facebook, a ascultat anumite sfaturi care nu sunt fondate științific și au decis să nu se vaccineze. De regulă, avem mulți indeciși. Cu indecișii trebuie discutat cu ei pentru că ei, pe bună dreptate, vor informații mai multe”, a spus Raed Arafat.


Intră acum și în grupul de