Batrana oarba, salvata dintr-un incendiu de pompierii radauteni


Intră acum și în grupul de

Pompierii rădăuţeni au salvat duminică o bătrână, nevăzătoare din calea flăcărilor. Potrivit ISU „Bucovina” Suceava, incendiul a fost anunţat la ora 13:30, astfel că Detaşamentul de pompieri Rădăuţi a intervenit cu două autospeciale pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit la locuinţa Elenei H., din municipiul Rădăuţi.

Când pompierii au ajuns la faţa locului incendiul se manifesta violent la bucătăria de vară, construită din lemn cu acoperiş din azbociment şi la acoperişul casei de locuit, construit din lemn cu învelitoare din azbociment, existând pericolul de propagare la patru gospodării învecinate.

Focul a fost stins la ora 16.00. Au ars acoperişul locuinţei, pe o suprafaţă de aproximativ 120 mp, bucătăria pe o suprafaţă de 30 mp, materiale textile şi bunuri electrocasnice -frigider, aragaz, pagubele fiind estimate la circa 15.000 lei.

Rezultatul primelor cercetări indică faptul că incendiul a izbucnit prin efect termic al curentului electric.

Pompierii au salvat casa de locuit şi patru gospodării învecinate, în valoare de aproximativ 500.000 lei. Din fericire nu s-au înregistrat victime omeneşti, din calea incendiului fiind salvată proprietara de 95 ani, nevăzătoare.


Intră acum și în grupul de