Polițiștii suceveni au oprit mai multe petreceri și au aplicat sancțiuni, atenționând că relaxarea măsurilor intră în vigoare de la 1 iunie

Și în acest weekend polițiștii au identificat mai multe evenimente private organizate cu încălcarea legislației în vigoare în ceea ce privește starea de alertă pe teritoriul României, anunță Poliția Județeană Suceava care reamintește  că în conformitate cu H.G. nr. 531/2021, Anexa 3, pct. 14 și 15 sunt interzise evenimentele private (nunți, botezuri, mese festiv, etc) în spații închise dar și în spațiile deschise.

Deși actul normativ prevede unele măsuri de relaxare a interdicțiilor impuse pentru prevenirea răspândirii SARS CoV 2, evenimentele private se preconizează a se desfășura în condițiile prevăzute de lege abia de la data de 01 iunie 2021.

„Polițiștii le mulțumesc sucevenilor care au înțeles să respecte legea și au făcut ca județul nostru să înregistreze la aceast moment una dintre cele mai scăzute rate de incidență la nivel național. A fost un efort comun al cetățenilor și al instituțiilor implicate”, se arată în comunicat.

Totodată, Poliția Județeană Suceava reamintește că va trata cu fermitate toate sesizările privind situații de încălcare a legii, respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii SARS-CoV-2 fiind esențială pentru revenirea la normalitate deplină.

Astfel, vineri la ora 23.50, polițiștii din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Adâncata au fost sesizați direct de către o persoană din comuna Adâncata, despre faptul că la o pensiune din localitate are loc un eveniment privat.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului unde fost identificați mai mulți tineri din orașul Cajvana, care participau la o aniversare a unui prieten. La sosirea polițiștilor au fost identificați în jur de 20 de persoane de ambele sexe, care au părăsit incinta pensiunii, fiind sancționate contravențional cu avertisment.

Au fost identificați organizatorul evenimentului, un tânăr de 25 ani, din orașul Cajvana dar și persoana aniversată, împreună cu alți doi tineri de 24 și de 23 ani, din orașul Cajvana, toți participând la organizarea evenimentului.

La solicitarea polițiștilor evenimentul s-a încheiat.

Cele patru persoane care au organizat evenimentul au fost sancționate contravențional cu suma de 3.000 de lei fiecare conform Legii 55/2020.

De asemenea sâmbătă la ora 20.30, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Suceava, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu și având în vedere prevederile legale privind combaterea răspândirii COVID-19, au efectuat un control la o unitate economică din localitatea Măriței.

În incinta restaurantului avea loc un eveniment privat – cumătrie, unde au fost identificate aproximativ 40 de persoane.

Față de organizator dar și față de administratorul unitățoo a fost luată măsura sancționării contravenționale, conform Legii 55/2020 cu amendă în valoare de 3000 lei fiecare.

Totodată evenimentul privat a fost întrerupt, iar până la plecarea polițiștilor de la fața locului, persoanele participante la eveniment au părăsit locația, fiind sancționate cu avertisment.         

„Facem apel pe această cale să respectăm în continuare legislația și să dăm dovadă de responsabilitate în aceste ultime zile de restricții pentru a grăbi deznodămândul către siguranță, sănătate și normalitate”, transmite Poliția Suceava.

loading...