Ministrul de Interne vede partea plină a paharului la Serviciul de Înmatriculări și Permise Suceava: A scăzut cu 10 zile perioada de înmatriculare pentru că opt agenți au interdicție de a examina candidații pentru permis și se ocupă de înmatriculări


Intră acum și în grupul de

Ministrul de Interne, Lucian Bode, vede partea plină a paharului în cazul acuzelor de corupție de la Serviciul de Înmatriculări și Permise Auto Suceava arătând, într-un răspuns către deputatul AUR de Suceava, Florin Pușcașu, că timpul de înmatriculare a unui autovehicul a scăzut cu 10 zile pentru că opt agenți examinatori se ocupă acum de înmatriculări.

Deputatul AUR Florin Pușcașu l-a întrebat pe ministrul de Interne Lucian Bode care sunt măsurile pe care le are în vedere pentru reducerea timpului de obținere a unui permis auto la Suceava și dacă va revizui procedurile de numire în funcție a șefilor serviciilor teritoriale de permise și înmatriculări auto.

Ministrul Lucian Bode răspunde că ținând cont de „incidentele de integritate” produse în domeniul permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor, la nivelul Direcției Generale Anticorupție sunt în desfășurare demersuri privind realizarea unei misiuni de reevaluare a riscurilor de corupție la Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, precum și la serviciile publice comunitare.

„Cu privire la situația existentă la nivelul județului Suceava, menționăm că opt polițiști examinatori din cadrul serviciului public comunitar teritorial , cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor asimilate corupției, au primit interdicția de a desfășura activități de examinare a candidaților în vederea obținerii permisului de conducere primind sarcini și atribuții pe linia înmatriculării și evidența vehiculelor, activități care nu sunt în legătură cu infracțiunile pentru care sunt cercetați. Ca urmare a acestei măsuri. timpul de așteptare al cetățenilor care doresc să înmatriculeze un vehicul a fost redus cu 10 zile”, spune ministrul de Interne.

În ceea ce privește activitatea de examinare în vederea obținerii permisului de conducere, Lucian Bode precizează că,în urma luării măsurilor preventive dispuse față de examinatorii în cauză, desfășurarea activității serviciului a fost asigurată prin implicarea în mod direct a Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor care a luat măsuri de delegare a doi examinatori din cadrul structurii centrale, precum și a 7 examinatori din cadrul altor servicii publice comunitare teritoriale (Galați, lași, Neamț, llfov),începând cu luna decembrie 2020, astfel încât să fie continuată activitatea de examinare a candidaților în vederea obținerii permisului de conducere.

Ministrul de Interne spune că având în vedere că delegarea polițiștilor de la structurile altor județe s-a efectuat pe perioade determinate de cel mult două luni, IJP Suceava a delegalt patru polițiști care au urmat cursul de formare inițială organizat de  Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor și care asigură continuitatea activității de examinare, inclusiv în zilele de weekend .

Lucian Bode precizează că în decembrie 2020 a fost mărită capacitatea sălii de examinare la proba teoreticp și că măsura a avut ca efect reducerea semnificativă a timpului de așteptare pentru susținerea probei.

În cee ce privește numirile șefilor structurilor teritoriale, el arată că acestea se fac de prefect, cu avizul Direcției Regim Permise de Conducere și lnmatriculare a Vehiculelor, iar acum, la Suceava, este împuternicit în funcție un ofițer de poliție din cadrul Direcției Generale.


Intră acum și în grupul de