Inca o gospodarie incendiata intentionat


Intră acum și în grupul de

În ultima perioadă, s-au intensificat incendiile izbucnite ca urmare a folosirii intenţionate a flăcărilor. După ce în week-end au avut loc două asemenea incendii, unul la Liteni şi altul la Frumosu, luni seară s-a înregistrat o incendiare intenţionată şi la Bogdăneşti. Potrivit ISU „Bucovina” Suceava, la ora 22.19 s-a anunţat existenţa unui incendiu la gospodăria lui Vasile Ş., din localitatea Bogdăneşti, la faţa locului deplasându-se Detaşamentul de pompieri Fălticeni împreună cu Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă Bogdăneşti şi Râşca cu patru autospeciale pentru localizarea şi stingerea focului.

La sosirea acestora ardea acoperişul casei de locuit şi cel al anexelor, construite din lemn, existând pericolul de propagare la întreg imobilul şi 6 construcţii învecinate.

Flăcările au fost stinse la ora 01.40, dar s-a distrus acoperişul locuinţei, pe o suprafaţă de aproximativ 120 mp, acoperişul anexelor (bucătărie de vară, magazie, adăpost animale, depozit de furaje) pe o suprafaţă de 140 mp, circa 2 t grâu, 3 mc lemn de foc şi 6 t fân, pagubele fiind estimate la circa 25.000 lei.

Din primele cercetări a rezultat că incendiul a izbucnit din cauza folosirii intenţionate a sursei de aprindere pentru a genera incendiu.
Pompierii au salvat casa de locuit, bunurile casnice şi 6 construcţii învecinate, în valoare de aproximativ 75.000 lei.


Intră acum și în grupul de