Autospecialele pompierilor suceveni se impiedica de nesimtirea soferilor


Intră acum și în grupul de

Autospecialele de stingere a incendiilor folosite de pompierii suceveni sunt nevoite să facă slalom, cu încărcături de tone de apă printre şoferii nesimţiţi, ce nu se sinchisesc să lase loc de trecere deşi sirenele şi girofarele sunt în funcţiune. În inconştienţa lor, conducătorii auto nu îşi dau seama că astfel se prelungeşte timpul de sosire la destinaţie. „Viteza medie de deplasare a autospecialelor la incendii a fost de 46km/h. Este o viteză mică, conform normelor trebuind să fie 50km/h. E din cauza indisciplinei participanţilor la trafic. Întâmpinăm probleme din cauza lor”, a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă inspectorul-şef al ISU „Bucovina” Suceava col. Ion Burlui.

Situaţia stă ceva mai bine în cazul modulelor SMURD, acestea reuşind mai uşor să se strecoare printre şoferii delăsători. Astel în primul trimestru al acestui an echipajele S.M.U.R.D. au intervenit în 153 cazuri, acordând ajutor medical de urgenţă sau descarcerare la 162 persoane, respectiv 139 adulţi şi 23 copii. „ Faţă de aceeaşi perioadă a anului 2009 a crescut atât numărul cazurilor de urgenţă la care au participat S.M.U.R.D., cu 82%, cât şi numărul persoanelor asistate, cu 74%. Timpul mediu de răspuns al S.M.U.R.D. a fost de 9 minute, iar timpul mediu de intervenţie de 19 minute”, a precizat col. Burlui.

Potrivit acestuia, paramedicii au asigurat asistenţă medicală de urgenţă unui număr de 104 persoane dintre care 17 copii.

Inspectorul-şef a mai arătat că, numărul intervenţiilor la accidente de circulaţie a crescut cu 26% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2009. În urma accidentelor au fost asistate 45 persoane, din care 3 copii.


Intră acum și în grupul de