Tigari la frontiera


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali din P.T.F. Siret, au descoperit în trei autoturisme, aproximativ 2.000 pachete de ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de peste 8.000 lei, ce urmau să fie comercializate pe piaţa neagră în vederea obţinerii de profit ilicit. Potrivit purtătorului de cuvânt al IJPF Suceava, comisar Ilie Poroch- Seriţan, marţi, la P.T.F. Siret, s-a prezentat pentru a intra în ţară, călătorind cu un autoturism marca “Volkswagen ”, B. Valentin, în vârstă de 54 de ani, domiciliat în municipiul Suceava. La verificarea mijlocului de transport s-au descoperit 820 pachete de ţigări de diferite mărci, de provenienţă ucraineană.

În aceeaşi zi, la P.T.F. Siret s-a prezentat pentru a intra în ţară, călătorind cu un autoturism marca “BMW ”, C. Iulian, în vârstă de 31 de ani, domiciliat în municipiul Dorohoi, judeţul Botoşani. În maşină s-au găsit ascunse şi nedeclarate în vederea sustragerii de la controlul vamal, în locaşul roţii de rezervă şi în bagajele personale, cantitatea de 260 pachete de ţigări de diferite mărci, de provenienţă ucraineană.

Miercuri dimineaţă, tot la P.T.F. Siret, s-a prezentat pentru a intra în ţară, călătorind cu un autoturism marca “Volkswagen Transporter ”, T. Valentin, în vârstă de 55 de ani, domiciliat în localitatea Câmpulung Moldovenesc.

După controlul documentelor de călătorie, s-a trecut la verificarea mijlocului de transport, fiind descoperite disimulate în diverse bagaje, un număr de 820 pachete de ţigări de diferite mărci, de provenienţă ucraineană.

Cei trei bărbaţi au declarat echipelor de control că au cumpărat ţigările din Ucraina şi intenţionau să le comercializeze pe piaţa neagră din România, în vederea obţinerii de profit ilicit.

Întreaga cantitate de ţigări în valoare de 8.087 lei, a fost reţinută în vederea confiscării de către organele vamale, iar cei trei şoferi au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei, fiecare.


Intră acum și în grupul de