Doar reprezentanți ai unităților de cult vor putea vinde obiecte bisericești la Hramul Sf. Ioan cel Nou de la Suceava a decis Permanența Consiliului Eparhial Suceava

La Hramul Sf. Ioan cel Nou de la Suceava vor putea vinde obiecte bisericești doar reprezentanți ai unităților de cult care au primit și binecuvântarea chiriarhului eparhiei de unde provin.

Astfel, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a anunțat că în urma hotărârii Permanenţei Consiliului Eparhial Suceava, s-a dispus ca în perioada 19–25 iunie 2021, numai unitățile de cult pot primi binecuvântare în vederea comercializării de colportaj și obiecte de cult, cu prilejul Sărbătorii Hramului Sf. M. Mc Ioan cel Nou de la Suceava – 2021.

Totodată, se arată că este vorba doar de unităţile de cult din ţară şi străinătate (alte eparhii) care solicită acest lucru şi care au binecuvântarea ierarhului locului.

„NU SE ACORDĂ BINECUVÂNTARE în cazul în care solicitanții nu sunt unități de cult”, se menționează în comunicat.

Pentru obținerea autorizației de vânzare a colportajului religios cu ocazia Sărbătorii Hramului Sf. M. Mc Ioan cel Nou de la Suceava – 2021 trebuie, între altele, prezentate documente care să conțină codul fiscal al unității de cult, binecuvântarea de la chiriarhul locului (pentru unități de cult din alte eparhii) și împuternicire pentru vinderea de colportaj în numele și pentru unitatea de cult.

loading...