În spitalele din județul Suceava sunt internați 34 de pacienți Covid, din care 23 în SJU Suceava. În spitalele din Câmpulung Moldovenesc și Siret nu mai este internat niciun pacient Covid

În spitalele din județul Suceava sunt internați, duminică, 34 de pacienți Covid din care patru în stare gravă.

Potrivit Prefecturii Suceava, la nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate trei persoane diagnosticate cu Covid – 19, iar în același interval de timp a fost externate 3 persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 489 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 23 pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, 17 pacienți sunt în zona tampon și 449 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

Din cei 23 pacienți diagnosticați Covid-19 din SJU Suceava unul prezintă forme ușoare, 12 prezintă forme medii ale bolii,  7 prezintă forme severe, iar 3 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI (dintre aceștia 2 pacienți sunt ventilați non – invaziv și 0 intubați ventilați invaziv).

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 356 paturi libere, din care 86 pentru pacienți Covid-19, 25 în sectorul non-Covid și 20 pentru zona tampon.

La unitatea ATI sunt disponibile 10 paturi pentru pacienți Covid, sunt 27 ventilatoare libere, din care 12 pentru pacienții Covid-19, și 15 pentru pacienții non- Covid.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 5 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (prezentând forme medii), 4 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, 20 locuri disponibile în sectorul Covid. La unitatea ATI Covid sunt internați 0 pacienți, 2 locuri fiind disponibile.

La nivelul Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc sunt internați 0 pacienți diagnosticați cu Covid-19, persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus 1, fiind libere 25 locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Municipal Vatra Dornei sunt internați un număr de 4 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (3 forme medii și 1 cu forme grave), și 0 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere 23 locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Orășenesc Gura Humorului sunt internați un număr de 2 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (prezentând forme medii), și 0 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere 6 locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Boli Cronice Siret sunt internați 0 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și 2 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere un număr de 6 locuri în sectorul Covid.

Totalul persoanelor internate și diagnosticate cu Covid-19 la nivelul județului Suceava este de 34 iar numărul persoanelor suspecte de Covid-19 este de 24.

La nivelul județului sunt disponibile 166 de locuri libere Covid și 41 locuri pentru zona tampon.

Potrivit datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează, duminică, un număr de 22964 de persoane declarate vindecate de Covid-19.

Până duminică în județ s-au vaccinat împotriva Covid 19  un număr de 82.978 de persoane, din care 69.952 persoane cu rapel.

loading...