În spitalele din județul Suceava rămân internați 32 pacienți Covid-19, dintre care 11 au forme grave sau severe ale bolii


Intră acum și în grupul de

În spitelele din județul Suceava sunt internați 32 pacienți Covid-19, iar numărul persoanelor suspecte de Covid-19 este de 21, a anunțat marți, 8 iunie, Prefectura Suceava. În același timp, numărul sucevenilor declarați vindecați de Covid-19 a ajuns la 22.973.

Potrivit sursei citate, la nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 8 persoane diagnosticate cu Covid-19, în același interval de timp fiind externate 2 persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 467 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 21 pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, 14 pacienți sunt în zona tampon și 432 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

Din cei 21 pacienți diagnosticați Covid-19:

  • 1 prezintă forme ușoare
  • 11 prezintă forme medii ale bolii;
  • 6 prezintă forme severe;
  • 3 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI (dintre aceștia 3 pacienți sunt ventilați non – invaziv și 0 intubațiventilați invaziv).

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 386 paturi libere, din care 87 pentru pacienți Covid-19, 274 în sectorul non-Covid și 25 pentru zona tampon.

La unitatea ATI sunt disponibile 11 paturi pentru pacienți Covid, sunt 27 ventilatoare libere, din care 11 pentru pacienții Covid-19, și 16 pentru pacienții non- Covid.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați 4 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (prezentând forme medii), 3 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, 21 locuri disponibile în sectorul Covid. La unitatea ATI Covid sunt internați 0 pacienți, 2 locuri fiind disponibile.

La nivelul Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc sunt internați 0 pacienți diagnosticați cu Covid-19, persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus 0, fiind libere 25 locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Municipal Vatra Dornei sunt internați 5 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (3 forme medii și 2 cu forme grave), și 0 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere 22 locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Orășenesc Gura Humorului sunt internați 2 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (prezentând forme medii), și 0 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere 6 locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Boli Cronice Siret sunt internați 0 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și 4 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere 6 locuri în sectorul Covid.

La nivelul județului sunt disponibile 167 de locuri libere Covid și 46 locuri pentru zona tampon.


Intră acum și în grupul de