Programul Ștefanian din acest an va debuta în Sala Cupola din Palatul Administrativ cu semnarea înțelegerilor de cooperare ale județului Suceava cu municipiul Chișinău și raioanele Ștefan Vodă, Sângerei și Râșcani din Republica Moldova

Programul Ștefanian va debuta în acest an cu semnarea, în Sala Cupola din Palatul Administrativ, a unor înțelegeri de cooperare ale județului Suceava cu municipiul Chișinău și raioanele Ștefan Vodă, Sângerei și Râșcani din Republica Moldova, a anunțat, miercuri, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

Președintele Flutur a declarat că Programul Ștefanian care se desfășoară anual în perioada 24 iunie -2 iulie, va avea în acest an o semnificație aparte.

„Din prima zi a ediției din acest an vom avea și delegații din Republica Moldova, respectiv din municipiul Chișinău și raioanele Ștefan Vodă, Sângerei și Râșcani. Cu acest prilej vor fi semnate înțelegeri de cooperare între județul Suceava și unitățile administrative din Republica Moldova”, a spus Flutur.

El a menționat că ceremonia semnării înțelegerilor de cooperare va fi organizată în Sala Unirii Bucovinei cu Țara din Palatul Administrativ, cunoscută drept „Sala Cupola”.

La această ceremonie au fost invitați să participe reprezentanți ai USV, CCI Suceava, ISJ Suceava, Muzeul Național al Bucovinei, Centrul Cultural Bucovina pentru discuții ulterioare privind pregătirea unor proiecte de cooperare în concordanță cu înțelegerile de cooperare convenite, a precizat președintele Flutur.

Ulterior, în cursul după-amiezii se va oficia, la Capela din Cetatea de Scaun a Sucevei, slujba de pomenire a Domnitorilor Moldovei.

Delegațiile din Republica Moldova vor vizita în cursul zilei Cetatea de Scaun, Muzeul Satului Bucovinean și vor merge și în Târgul de Sânziene-Produs în Bucovina care se va deschide în 18 iunie pe esplanada din centrul Sucevei.

loading...