Peste 5200 de candidați suceveni s-au înscris la Examenul Național de Bacalaureat. Probele scrise se vor susține în 21 de centre de examen


Intră acum și în grupul de

Inspectorul școlar general al județului Suceava, profesorul Grigore Bocanci, a anunțat, miercuri, într-un comunicat de presă, că la probele scrise ale Bacalaureatului s-au înscris 5212 candidați, din care 4663 din seria curentă și 549 din seriile anterioare.

El a informat că probele scrise ale examenului național de Bacalaureat vor fi susținute de candidați în 21 de centre de examen, iar pentru evaluarea lucrărilor au fost constituite trei Centre zonale de evaluare, respectiv la Liceul Teoretic ”Filadelfia” Suceava, Colegiul de Artă ”Ciprian Porumbescu” Suceava și Liceul cu Program Sportiv Suceava.

Conform calendarului, probele scrise din cadrul Examenului Național de Bacalaureat  2021 se vor desfășura în perioada 28 iunie – 9 iulie 2021, după cum urmează:

  • 28 iunie: Limba și literatura română – E.a)
  • 29 iunie: Proba obligatorie a profilului – E.c)
  • 30 iunie: Proba la alegere a profilului și specializării – E.d)
  • 1 iulie: Limba și literatura maternă – proba E.b)
  • 5 iulie: Afișarea rezultatelor la probele scrise până la ora 12.00 și depunerea contestațiilor în intervalul orar 12.00 – 18.00
  • 6-9 iulie: rezolvarea contestațiilor
  • 9 iulie: afișarea rezultatelor finale

De menționat este că în perioada 14-25 iunie 2021, este prevăzută  echivalarea / recunoașterea nivelurilor de competență din cadrul probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale, în fiecare unitate de învățământ liceal care are clase de final de ciclu de învățământ.

Cel mai mare centru de examen este organizat la Colegiul Național de Informatică „Spiru Haret” Suceava unde vor susține probele scrise ale Bacalaureatului 379 de absolvenți ai Liceului cu Program Sportiv Suceava și ai Colegiului Național de Informatică„ Spiru Haret” Suceava.

Un alt centru de examen cu un număr mare de candidați este organizat la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” Fălticeni, unde vor susține probele scrise ale Bacalaureatului 357 de absolvenți ai Liceului Tehnologic„ Oltea Doamna” Dolhasca și ai Colegiului Tehnic „Mihai Băcescu” Fălticeni.

Centrul de examen cu cei mai puțini candidați este organizat la Liceul Tehnologic „Ștefan cel Mare” Cajvana, aici urmând să susțină probele scrise 113 absolvenți ai Liceului Tehnologic „Nicanor Moroșan” Pârteștii de Jos, ai Liceului Tehnologic„ Tomșa Vodă” Solca și ai Liceului Tehnologic „Ștefan cel Mare” Cajvana.

(LB)


Intră acum și în grupul de